REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Băsescu: Parlamentarii au făcut un abuz privind codurile, pentru că nu le-au modificat la timp

Băsescu: Parlamentarii au făcut un abuz privind codurile, pentru că nu le-au modificat la timp

Replica API 23 mai 2016 | 00:12 404

Liderul Mișcării Populare, Traian Băsescu, afirmă că nu crede că Guvernul a făcut un abuz prin Ordonanța de Urgență care aduce modificări importante Codului de Procedură Penală și Codului Penal, el adăugând că de fapt cei care au comis abuzul sunt parlamentarii, care nu au operat la timp modificările legislative respective și nu și-au îndeplinit astfel atribuțiile constituționale.

"Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență făcând modificări importante în Codul de Procedură Penală și în Codul Penal. Imediat, Victor Viorel Ponta, Călin Popescu Tăriceanu și alți parlamentari au sărit ca arși acuzând guvernul de abuz. Nu cred că este așa", spune duminică Băsescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook, intitulată "Nesimțirea de a țipa degeaba".

Fostul președinte al țării amintește că de mai bine de doi ani trebuie modificate peste 40 de articole din cele două coduri, urmare a deciziilor Curții Constituționale a României (CCR).

"În tot acest timp, Parlamentul nu și-a găsit timp să-și îndeplinească atribuțiile constituționale de a pune legile în acord cu deciziile CCR, mai ales că trebuia respectat și termenul legal ca modificările să se facă în 45 zile de la publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial. Și atunci cum puteți spune că a facut Guvernul un abuz, cînd, de fapt, voi, parlamentarii, ați făcut un abuz, nefăcînd la timp modificările legislative și astfel nerespectînd legea? Tot aici intră fără drept de apel și Nepotul lui Mihai Viteazul, zis și Zorro", mai argumentează Traian Băsescu în comentariul postat pe Facebook, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218