REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Băsescu: Parlamentele României şi Moldovei să voteze unirea

Băsescu: Parlamentele României şi Moldovei să voteze unirea

Replica API 26 martie 2018 | 00:00 388

Fostul preşedinte Traian Băsescu a cerut duminică, la Chişinău, parlamentelor României şi Republicii Moldova să voteze unirea celor două ţări.

"Suntem în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Foarte mulţi, în România, nu ştiu de ce această piaţă se numeşte Piaţa Marii Adunări Naţionale, şi le spunem acum: aici, românii din Republica Moldova au dat în 1989 bătălia pentru limba română. 300.000 de români din Republica Moldova au cerut ca limba română să le fie limbă de stat. Aici, astăzi, venim cu al doilea mare eveniment şi cerem parlamentelor de la Bucureşti şi Chişinău ca, în cel mai scurt timp, în cinstea Centenarului Unirii, să voteze din nou unirea", a afirmat Traian Băsescu.

Fostul şef al statului a spus că este o chestiune de demnitate naţională reîntregirea ţării.

"Unii spun că e greu. Nu le e ruşine? Dar acum 100 de ani românilor le-a fost mai uşor să facă Unirea? Nu, le-a fost mai greu şi au făcut-o! Avem obligaţia ca, astăzi, să o facem şi noi şi vă spun pentru ce: în primul rând, suntem singura ţară care mai acceptă să trăiască după voinţa lui Stalin şi Hitler. (...) Este o chestiune de demnitate naţională reîntregirea ţării. Moldova este parte a României. Moldovenii sunt cetăţeni ai României. (...) Unirea este cea de care are nevoie şi România şi Republica Moldova. Nu există alt drum pentru restabilirea demnităţii poporului român decât reîntregirea ţării", a spus Băsescu.

sursa: Agerpres

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e in mintea ta .....
0
0
Cand ai fost presedinte ai tacut malc, acum ca nu mai esti in functie, iti permiti atata gargara. Pizda aia de blonda, pe unde mai este? Va trimiteti mailuri?
2
0
cu moldova matii
1
1
vrei sa te salvezi , dar daca vine elena si va vorbi , veti fi in puscarie impreuna . TU , BASESCU , AI GENERAT TOT RAUL , DE LA FURTUL SALARIILOR LA NUMIREA LUI MACOVEI .
2
1
Sacalul asta a mirosit el sa faca pe patriotul,cred ca se duce si cu Dacia,scarbos om.
3
1
Acest DEMENT betiv trebuie executat say deportat in Siberia ! Nu a contribuit in 10 ani decat la distrugere si inrobirea natiunii ! Mars javra ordinara!
3
1
In primul rand Base a intarit sistemul stalinisto-fascistoid in vremea cand a fost presedintele impotriva Romaniei. Acu' se catara pe memoria celor care cu adevarat au fost patrioti dar pe care chiar el i-ar fi bagat la bulau in acele vremuri nu de mult timp apuse.Unirea va fi atunci cand toate conditiile pentru asa ceva vor fi indeplinite,nu cand baseste Base.Poate nu va fi,nu se stie,dar sa schelalai ca sa-ti creezi imagine de patriot cand tocmai ai distrus sute de mii de destine romanesti,ec chiar scarbos.Base de fapt este fix la fel ca Dodon,mai bine ar bea la crasma impreuna si ne-ar lasa
4
1
in ultima clipa?sa-si aminteasca si de tine romanii cu placere?tot la groapa de cacat a istoriei vei ajunge,alaturi de alti ilustrii contemporani:dragnea,iliescu,tariceanu si altii si altii.ai ingropat romania ai adus-o la sapa de lemn.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218