REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Băsescu: Pivniceru a fost o catastrofă la Ministerul Justiţiei

Băsescu: Pivniceru a fost o catastrofă la Ministerul Justiţiei

Replica API 28 martie 2013 | 00:00 211

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la B1TV, răspunzând unei întrebări, că Mona Pivniceru a fost o catastrofă la Ministerul Justiţiei, precizând că aceasta a refuzat numirea Codruţei Kovesi şi a lui Daniel Morar în fruntea Parchetelor. "O catastrofă, sincer să fiu. Eu am încercat să o conving de necesitatea continuităţii în încrederea în instituţiile din justiţie", a spus preşedintele, adăugând că rocada Kovesi-Morar la conducerile Parchetului General şi DNA, pe care a propus-o lui Pivniceru, ar fi fost "o soluţie care ar fi salvat România".

"Am avut eu cu ea dispute. Nu l-am întrebat nici pe domnul Voiculescu, nici pe domnul Vlasov, pentru că eu trebuia să discut cu ministrul. A fost o respingere totală a soluţiei care ar fi salvat România", a spus Băsescu.

Şeful statului a mai spus că a spus că Pivniceru nu este "străină" de problemele din CSM, printre care şi schimbarea lui Cristian Danileţ.

"Dacă vă spun numai relaţiile doamnei Pivniceru la Bruxelles şi anumite mişcări care au avut loc în CSM de care nu poate să spună că este străină, alături de asociaţiile...", a mai susţinut Băsescu.

Mona Pivniceru şi-a înaintat demisia de la conducerea Ministerului Justiţiei, dar demisia şi decretul prezidenţial de reglementare a interimatului vor fi publicate în Monitorul Oficial după publicarea actelor normative aprobate de Guvern cu avizul ministrului, a anunţat premierul Victor Ponta.

Mona Pivniceru a fost numită, marţi, judecător la Curtea Constituţională, în urma votului dat de plenul Senatului.

Premierul Ponta va prelua interimar conducerea Ministerului Justiţiei.

sursa: mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102