REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Băsescu: PONTA ar trebui să ceară O NOUĂ ÎNVESTIRE ca premier. Nu i-o mai dau!

Băsescu: PONTA ar trebui să ceară O NOUĂ ÎNVESTIRE ca premier. Nu i-o mai dau!

Replica API 2 martie 2014 | 00:00 200

REPLICA lui Ponta: "Declaraţiile sunt fără nicio bază constituţională"

REPLICA lui Ponta: "Declaraţiile sunt fără nicio bază constituţională"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, în emisiunea "După 20 de ani", de la ProTV, că modificarea programului de guvernare înseamnă că premierul Ponta ar trebui redesemnat ca premier, menţionând: "Dacă premierul nu vine la Cotroceni, atac decizia Parlamentului la CC". Dacă o va face, totuşi, adaugă Băsescu, nu va mai fi desemnat "pentru nimic în lume". "Cred că, odată cu instalarea noului guvern, criza politică se va încheia. Dar mă uit la ridicolul situaţiei. Ponta a spus 'nu vreau să merg în Parlament pentru o modificare simplă', care spunea ca ministrul de Interne să fie şi vice prim-ministru pe probleme economice. Dar preferă să se ducă cu o modificare vastă de structură guvernamentală. Cred că Ponta n-a citit foarte bine Constituţia. Art. 102 spune clar că programul Guvernului se votează de Parlament, ceea ce înseamnă un vot pentru întregul guvern. Aici avea dreptate Antonescu că schimbarea prin aducerea UDMR-ului, practic înseamnă un nou guvern care trebuie să vină pentru învestitură. Şi, de ce nu, şi un premier redesemnat. Pentru că la instalarea unui guvern se aprobă şi un program, nu se instalează doar miniştrii. Iar noul program al Guvernului va suferi modificări consistente. Dacă ar vrea să respecte democraţia, Ponta va trebui să fie desemnat din nou premier. Va trebui să mă consult să văd dacă voi crea un astfel de precedent sau nu. (...) Acum se modifică programul de guvernare pentru că UDMR va cere introducerea în program a legii minorităţilor, va vrea utilizarea limbii materne în sănătate şi în instituţiile centrale, uitând că orice cetăţean român, indiferent de etnie, trebuie să cunoască limba naţională. Din discuţii ştiu aceste lucruri. Nu ştiu dacă le-a acceptat, dar n-aş vrea să aflăm că guvernăm cu un program de guvernare şi în spate există un protocol secret. În mod categoric, premierul va trebui să-mi răspundă! Vreau să previn existenţa unui asemenea protocol secret. Nu voi accepta asta pentru nimic în lume!", a spus Traian Băsescu, în emisiunea "După 20 de ani".

Replica lui Ponta: "Declaraţiile sunt pur politice, fără nicio bază constituţională"

"Declaraţiile lui Traian Băsescu sunt pur politice, fără nicio bază constituţională. Eu merg marţi în Parlament doar pentru schimbarea compoziţiei politice, conform articolului 85 din Constituţie, nu schimb programul. Mandatul premierului încetează doar în condiţiile articolului 110 din Constituţie. Traian Băsescu este doar iresponsabil ca de obicei", a declarat Victor Ponta.

sursa: realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614