REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Băsescu: Ponta minte în legătură cu scrisorile CE despre banii UE

Băsescu: Ponta minte în legătură cu scrisorile CE despre banii UE

Replica API 6 decembrie 2012 | 00:00 143

Preşedintele Traian Băsescu l-a acuzat, miercuri seară, pe premierul Victor Ponta, că minte când susţine că UE a informat că au fost deblocaţi banii europeni pe POSDRU. "Legat de relaţia cu UE - se deteriorează continuu, iar în cursul lunii noiembrie a primit Guvernul o avalanşă de scrisori care nu furnizează cele mai bune veşti", a spus Băsescu.

El a afirmat că premierul Ponta a participat la o emisiune televizată unde un prezentator de la Cluj l-a lăudat pentru "veşti bune" venite de la Bruxelles.

"Prin inteligenţa secretarei domnului Ponta, avea şi el exemplar de scrisoare, dar i-au minţit pe români cu ce se afla în scrisoare. Vreau să clarificăm puţin lucrurile pentru că oamenii aşteptă. Doctorul Ponta a spus că vin banii", a spus Băsescu.

Potrivit preşedintelui, scrisoarea "începe în ton pozitiv, politicos, pe urmă vin realităţile cu ceea ce se întâmplă".

"A acceptat anulări de finanţări cu 25%, toţi cei care au primit rambursări pe POSDRU trebuie să ramburseze 25% din ce au primit. Şi aici vorbim de universităţi, vorbim de IMM-uri, de oameni tineri care au vrut să îşi facă o afacere. Pentru ca în timpul campaniei să poată avea loc sceneta ziaristului căzut în extaz şi a lui Ponta care venea cu banii în studio, Guvernul a acceptat fără nicio reţinere corecţii de 25% pe banii care i-a dat deja", a spus Băsescu.

Preşedintele a subliniat că acest nivel de corecţii este "uriaş", iar "Guvernul a fost incompetent în negociere şi, pentru că nu a făcut nimic de la instalare până la auditul din luna noiembrie, a acceptat fără remuşcări corecţii de 25%".

Băsescu a arătat că în scrisoarea CE sunt constatate şi progrese, pentru că "era şi timpul ca din aprilie până acum să fi făcut şi Guvernul Ponta ceva progrese în consolidarea sistemului de management al banilor europeni", însă este dat şi un termen de o lună, între 15 noiembrie şi 15 decembrie, pentru refacerea tuturor facturilor din 2009 până în 2011 aplicând corecţia de 25%.

De asemenea, potrivit preşedintelui, acest termen este introdus pentru ca în perioada 15 decembrie - 31 decembrie să se poată face plăţi "până la 130 de milioane de euro pentru ca România să nu aibă sume dezangajate" pe POSDRU în 2012.

"Este o problemă pe care o vor suporta beneficiarii de resurse pe programul POSDRU, iar domnul Ponta a preferat să nu le spună până pe data de 9 decembrie acest adevăr. I-a sacrificat pe toţi cei care au primit bani pe programul POSDRU în intervalul 2009-2011", a concluzionat Băsescu.

Guvernul a primit, luni, în mod oficial, scrisoarea privind deblocarea Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) şi aşteaptă să fie înştiinţat, săptămâna viitoare, despre deblocarea Programul Operaţional Regional, potrivit premierului Victor Ponta.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108