REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Băsescu: Potrivit Constituţiei, preşedintele decide recunoaşterea sau nu a independenţei Kosovo

Băsescu: Potrivit Constituţiei, preşedintele decide recunoaşterea sau nu a independenţei Kosovo

Replica API 28 august 2013 | 00:00 166

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus ambasadorilor români că nu trebuie făcută "confuzie" în privinţa atribuţiei sale constituţionale de a decide poziţia României în recunoaşterea independenţei Kosovo, având în vedere că a existat o declaraţie "la nivelul Guvernului" pe această temă. "Potrivit Constituţiei, preşedintele este cel care poate recunoaşte sau nu un stat", a subliniat Băsescu, potrivit Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că poziţia României privind recunoaşterea participării Priştinei la organismele regionale s-a flexibilizat, însă este corelată cu cea a Belgradului şi a celorlalte cinci ţări europene care nu recunosc independenţa Priştinei.

"Mai avem un subiect relativ sensibil, şi anume Kosovo, unde noi am avut şi continuăm să avem o poziţie extrem de limpede şi nu putem amesteca principiile. Îmi permit să spun că nu suntem o superputere care găseşte explicaţii pentru orice. Noi suntem o ţară care ne putem apăra oricând cu dreptul internaţional în mână. De aceea, văzând evoluţiile relaţiei Priştina-Belgrad, şi România - şi asta am stabilit şi cu Guvernul şi cu toate instituţiile interesate -, s-a flexibilizat atât cât s-a flexibilizat Belgradul. Atât timp cât nu se poartă însemnele naţionale, nu mai respingem participarea Kosovo la diverse formate regionale, aşa cum s-a înţeles Belgradul cu Priştina", a afirmat Băsescu la întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu ambasadorii români.

sursa: Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369