REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Băsescu: PSD şi PNL doresc subordonarea tuturor instituţiilor statului

Băsescu: PSD şi PNL doresc subordonarea tuturor instituţiilor statului

Replica API 6 iulie 2012 | 00:00 192

Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal doresc subordonarea tuturor instituţiilor statului, a declarat joi, de la tribuna Parlamentului, preşedintele Traian Băsescu.

"Nu contest dreptul Parlamentului de a iniţia şi de a finaliza procedura de suspendare a preşedintelui, este un drept constituţional, care îl trimite pe preşedinte în faţa poporului. Cred în acest mod de a-l valida sau invalida pe preşedintele Românei într-un moment în care Parlamentul sau majoritatea parlamentară consideră că trebuie să o facă. Ceea ce nu cred însă este că procedura prin care acest drept constituţional este exercitat de Parlament poate avea fisuri sau abuzuri. În ceea ce priveşte documentul care mi-a fost adus la cunoştinţă aseară, apreciez că are patru mari obiective, dintre care trei de fond şi unul conjunctural", a afirmat şeful statului.

Un prim obiectiv este, potrivit acestuia, punerea sub controlul PSD şi PNL a instituţiilor statului şi în mod deosebit a Justiţiei.

"Al doilea obiectiv este subordonarea tuturor instituţiilor statului către partid, prin încălcarea gravă a Constituţiei şi a legilor ţării. Cel de-al treilea obiectiv este legat de nepunerea în aplicare a referendumului din noiembrie 2009 prin care poporul, în numele căruia PNL şi PSD afirmă că a declanşat procesul de suspendare a preşedintelui, a votat cu 85 la sută pentru Parlament unicameral şi pentru 300 de parlamentari. Acestea sunt motivele de fond pentru care dorim suspendarea preşedintelui", a subliniat preşedintele Băsescu.

El a menţionat că motivul conjunctural pentru suspendarea preşedintelui este legat de CV-ul primului-ministru Victor Ponta.

sursa: Realitatea Tv

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218