REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Băsescu: Raportul MCV va fi dezastruos; s-au respins tot timpul acţiunile justiţiei împotriva politicienilor importanţi

Băsescu: Raportul MCV va fi dezastruos; s-au respins tot timpul acţiunile justiţiei împotriva politicienilor importanţi

Replica API 13 noiembrie 2012 | 00:00 197

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că următorul raport al Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe Justiţie va fi unul "dezastruos", în contextul în care, spune şeful statului, au fost respinse acţiunile justiţiei împotriva oamenilor politici importanţi.

"Agenţia Naţională de Integritate a constatat săptămâna trecută incompatibilitatea a patru demnitari. Nu a existat nicio reacţie, decât reacţii de solidarizare cu cei patru demnitari incompatibili. Acesta este un alt lucru care nu este în favoarea românilor, dar este în favoarea unor politicieni. Nu au nicio legătură cu interesul naţional aceste atitudini de solidarizare cu oameni care se presupune că au încălcat legea. Oriunde în lumea civilizată, când un ministru, un parlamentar este suspectat de eventuale acte de corupţie sau de incompatibilităţi sau de lucruri în neregulă, el demisionează. La noi, politicienii se solidarizează unii cu alţii. Or, asta demonstrează că nu suntem stat de drept, iar efectele le vom vedea în raportul pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare", a spus Băsescu, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni. În context, el a subliniat că efectele unor astfel de atitudini vor fi văzute în următorul raport al Comisiei Europene privind MCV. "Credeţi-mă, însă, că sunt un om care are experienţă şi percepţia corectă a modului cum se analizează lucrurile la Bruxelles şi ele se analizează în spiritul angajamentelor noastre şi a valorilor Uniunii Europene. Va fi un raport dezastruos. Nici măcar nu s-a negociat desemnarea unui Avocat al Poporului, aşa cum ne angajasem, să avem un nou Avocat al Poporului prin consens între forţele politice. S-au respins tot timpul acţiunile justiţiei împotriva oamenilor politici importanţi. Sunt elemente care nu pot caracteriza un stat de drept. Sunt elemente care ne trimit cu mulţi ani înapoi şi toată această depreciere este generată în ultimele şase luni. Cred că actuala majoritate trebuie să se întrebe dacă are vreo responsabilitate", a adăugat Băsescu.

Sursa: AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614