REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Băsescu: Regionalizarea, aşa cum a început, va fi o catastrofă organizatorică

Băsescu: Regionalizarea, aşa cum a început, va fi o catastrofă organizatorică

Replica API 13 iunie 2013 | 00:00 166

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că reforma regionalizării a început greşit prin negocierea regiunilor, capitalelor şi guvernatorilor şi va duce la "un dezastru organizatoric", adăugând că speră să poată avea o discuţie în acest sens cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul Liviu Dragnea. "Sper să am o discuţie cu domnul Dragnea, cu domnul Ponta, pentru că nu voi putea sta deoparte intuind că se poate produce un dezastru organizatoric şi să spun că nu mă interesează, e treaba Guvernului', a afirmat Băsescu, la B1 TV, el arătând că această temă este trecută şi în acordul de coabitare. Preşedintele a subliniat că deocamdată nu i s-a prezentat niciun proiect şi că va susţine această reformă numai "dacă este bine făcută".

"Mi se pare că s-a început construcţia invers şi nu va da rezultate, va fi o catastrofă. O catastrofă organizatorică pentru că s-a început de sus, marea bătălie unde sunt capitalele, unde sunt regiunile, cine sunt guvernatorii", a afirmat Băsescu. El a arătat că această reformă ar fi trebuit să înceapă prin comasarea celor circa 3.200 de comune din care numai puţin peste o mie sunt viabile financiar, precum şi prin reorganizarea serviciilor descentralizate, astfel încât acestea să aibă o singură conducere la nivelul unui grup de 5-6 judeţe. De asemenea, Băsescu a arătat că trebuie ţinut cont şi de comunicaţiile care trebuie puse la punct înaintea realizării acestei reforme, precum şi de faptul că nu trebuie extinsă birocraţia, el menţionând că se teme de o dublare a atribuţiilor viitorilor guvernatori cu cele ale preşedinţilor de Consilii judeţene.

"Regionalizarea e necesară, dar trebuie făcută cu cap", a concluzionat el.

Sursa:RTV.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367