REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
26.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Băsescu: Regionalizarea nu cred că se face. Uriaşul de 70% în Parlament îşi arătă limitele, nu generează progres

Băsescu: Regionalizarea nu cred că se face. Uriaşul de 70% în Parlament îşi arătă limitele, nu generează progres

Replica API 6 august 2013 | 00:00 262

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu crede că regionalizarea va putea fi realizată de USL, "un uriaş de 70% în Parlament" care şi-a arătat "limitele", apreciind că formaţiunea nu poate genera "progres", având "o dimensiune mică din interiorul majorităţii şi lipsă de viziune". "Nu cred că se va face, acest uriaş de 70% din Parlament şi-a arătat limitele, este incapabil să genereze progres pentru România. Reorganizarea administrativă şi o Constituţie modernă care să simplifice instituţiile statului, inclusiv Parlamentul, ar fi fost proba că această majoritate uriaşă îşi poate depăşi dimensiunea mică din interiorul majorităţii şi lipsa de viziune. Au probat că nu pot, din păcate, şi România a pierdut o ocazie extraordinară, pentru că este foarte puţin probabil să mai ai o majoritate de 70% în următoarele cicluri electorale", a afirmat Băsescu, la Digi 24.

Şeful statului a apreciat că ministrul Liviu Dragnea a început "greşit" procesul pentru regionalizare, deoarece a declanşat demersul de la vârf spre bază.

"Am văzut chestiunile ridicole în care baronii judeţeni se băteau care să fie şeful regiunii. Asta a arătat cât de puţin înţeleg din nevoie de reorganizare administrativă", a susţinut preşedintele.

El a arătat că ar fi trebuit declanşat un proces de comasare a comunelor, precum şi a instituţiilor descentralizate, înaintea apariţiei legii de reorganizare administrativă. Preşedintele a menţionat şi debirocratizarea sistemului public.

Băsescu a fost întrebat de asemenea în legătură cu poziţia UDMR privind regionalizarea.

"Eu cred că aici suntem şi în zona jocului politic al UDMR. Convingerea mea este că nimeni nu se poate opune unei astfel de legi având în vedere că este necesară reorganizarea administrativă, exact pentru o dezvoltare corelată. (...) Până la urmă, trebuie să le respectăm drepturile, dar drepturile minorităţii maghiare sunt egale cu ale cetăţenilor majoritari români. Noi nu creăm o ţară în interiorul ţării, acest lucru trebuie să-l înteleagă ... şi autonomie în Harghita, Covasna şi Mureş tot atâta cât la Caracal şi Constanţa, asta trebuie să înţeleagă, pentru că asta e Constituţia şi nimeni nu va modifica aceste prevederi ale Constituţiei", a spus el.

"Majoritatea asta de 70%, care nu include UDMR, ar fi putut să treacă peste ifosele unor politicieni maghiari, ca şi caraghiosul care cerea protectorat pentru Transilvania", a mai susţinut Băsescu.

sursa: mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369