REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Băsescu: România a susţinut şi susţine în continuare suveranitatea Republicii Moldova

Băsescu: România a susţinut şi susţine în continuare suveranitatea Republicii Moldova

Replica API 16 ianuarie 2014 | 00:00 221

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la întâlnirea anuală cu diplomaţii acreditaţi la Bucureşti, că România a susţinut şi susţine în continuare suveranitatea, independenţa politică şi integritatea teritorială a Republicii Moldova. "România a susţinut întotdeauna şi susţine în continuare suveranitatea, independenţa politică şi integritatea teritorială a Republicii Moldova", a declarat Traian Băsescu.

El a spus că România a susţinut Parteneriatul Estic şi drumul european pe care şi l-a ales Republica Moldova şi a fost în prim-planul celor care au sprijinit reformele necesare pentru obţinerea liberalizării vizelor până în luna mai, a semnării Acordului de Asociere la Uniunea Europeană şi a Acordului de Liber Schimb până în toamna acestui an. "Suntem un susţinător fervent al acordării unei perspective europene Republicii Moldova. Susţinem în continuare consolidarea democraţiei în Republica Moldova, reformele şi modernizarea instituţiilor, precum şi lupta împotriva corupţiei. România este partener cu Statele Unite şi cu statele membre ale Uniunii Europene pentru sprijinirea Republicii Moldova pe acest drum, în primul rând pentru consolidarea securităţii energetice şi pentru dezvoltarea învăţământului, culturii şi identităţii româneşti a majorităţii populaţiei", a menţionat şeful staului.

El a pledat pentru modificarea Regulamentului 539/2001 astfel încât să permită libera circulaţie a cetăţenilor Republicii Moldova în spaţiul Uniunii Europene. "Insistăm ca acest proces să fie parcurs cât mai accelerat posibil. Republica Moldova a arătat că este hotărâtă să se angajeze pe calea europeană. De aceea susţinem în continuare că trebuie să beneficieze din partea Uniunii de o ofertă clară şi motivantă atât în planul perspectivei europene, cât şi în cel al libertăţii de mişcare a persoanelor", a declarat preşedintele.

Sursa: Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218