REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Băsescu: România e capabilă să-şi valorifice resursa de inteligenţă în IT, să devină campion al modernizării

Băsescu: România e capabilă să-şi valorifice resursa de inteligenţă în IT, să devină campion al modernizării

Replica API 30 martie 2014 | 00:00 206

România este capabilă să-şi valorifice resursa de inteligenţă pe care o are în domeniul IT şi să devină un campion al modernizării în acest domeniu, a afirmat preşedintele Traian Băsescu, sâmbătă, la Braşov.

"Eu văd România capabilă să-şi valorifice resursa de inteligenţă pe care o au generaţiile tinere şi să ajungă unul din campionii modernizării. Nu sunt dintre aceia care spun că România poate să devină peste noapte a şaptea putere economică a Uniunii Europene, este greu, încă avem un PIB mult prea mic, dar putem foarte bine să devenim campioni în acest domeniu", a spus preşedintele Traian Băsescu, în discursul ţinut la gala de premiere a concursului Entrepreneurship 2014, desfăşurată la Universitatea 'Transilvania' din Braşov, informează Agerpres.

Băsescu a făcut un apel către toate instituţiile statului, în mod deosebit către mediul universitar, să acceseze fondurile de la Uniunea Europeană, pentru a pune în valoare talentul studenţilor în domeniul informatic. "Valorificarea acestei inteligenţe şi a avantajelor pe care le avem necesită şi ceva bani. (...) Dincolo de ce poate pune la dispoziţie o firmă sau alta, sunt bani europeni care pot fi utilizaţi pentru valorificarea acestui tip de inteligenţă românească", a explicat Băsescu. În opinia sa, România are o serie de atuuri pentru o dezvoltare rapidă a sectorului IT, inclusiv atracţia pe care computerele o exercită asupra oamenilor.

Citeşte mai mult pe www.romaniatv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108