REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Băsescu: România trebuie să respingă extrădarea jurnalistului Kamil Demirkaya; nu suntem paşalâc turcesc

Băsescu: România trebuie să respingă extrădarea jurnalistului Kamil Demirkaya; nu suntem paşalâc turcesc

Replica API 7 decembrie 2018 | 00:18 438

Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că România trebuie să se comporte ca un stat membru al Uniunii Europene în care dreptul la liberă exprimare este respectat şi să respingă extrădarea jurnalistului Kamil Demirkaya.

"Nu suntem paşalâc turcesc, ci buni prieteni şi parteneri egali ai Turciei. Autorităţile din Turcia au cerut extrădarea ziaristului Kamil Demirkaya pentru opiniile critice exprimate prin presă la adresa puterii de la Ankara. În mod cert, acesta nu va avea parte de un proces corect în Turcia, nu-i vor fi respectate drepturile iar viaţa jurnalistului va fi în pericol. România trebuie să se comporte ca un stat membru al Uniunii Europene, în care valori precum dreptul la liberă exprimare este respectat, şi să respingă extrădarea jurnalistului Kamil Demirkaya. Sper că instituţiile Statului Român nu vor acţiona ca pe vremea când eram paşalâc turcesc", a scris joi Băsescu, pe Facebook.

Curtea de Apel Bucureşti urmează să dezbată joi cererea autorităţilor turce privind extrădarea jurnalistului Kamil Demirkaya, angajat al publicaţiei 'Zaman România'.

Jurnalistul a fost audiat miercuri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel, iar procurorii au decis să nu îl reţină.

Publicaţia "Zaman România" susţine că autorităţile turce au emis un mandat de extrădare pe numele lui Kamil Demirkaya la ordinul preşedintelui Recep Erdogan.

"Ziaristul turc Kamil Demirkaya, angajat al publicaţiei 'Zaman România', fost director general al ziarului 'Zaman Bulgaria', a fost ridicat în această dimineaţă de acasă, în baza unui mandat de extrădare emis la ordinul lui Erdogan. Kamil Demirkaya se află de doi ani în România, unde lucrează pentru 'Zaman România', având un permis de şedere temporară. În luna noiembrie 2018, şi-a depus actele pentru prelungirea permisului de şedere, documentele aflându-se în curs de procesare. La ordinul lui Erdogan, procuratura din Antalya a emis un mandat de arestare, ziaristul fiind acuzat că este membru al mişcării Gulen. Guvernul turc a trimis autorităţilor române mandatul de extrădare pentru Demirkaya, iar în această dimineaţă ziaristul a fost ridicat de acasă şi dus la sediul IGPR", se arată într-un comunicat al publicaţiei "Zaman România'.

Publicaţia susţine că ziaristul turc locuieşte în Bucureşti împreună cu soţia şi fiul său în vârstă de 10 ani.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toata armata postacilor psd-ei de mai jos arunca cu pietre in Basescu fara sa intelega NIMIC din acest articol de presa! Ce treaba are Udrea si mai ales Popa care-a nenorocit milioane de Romani cu FNI?? Pe HOTI, Da i-aducem si-i si extradam. Le luam banii furati si-i bagam la puscarie. Ca sunt HOTI. Dar omul asta-i un ziarist care se opune unui regim TOTALITAR ori noi aparam democratia si dreptul la LIBERA OPINIE.
2
0
Urat esti ba. Urrrraaaatttttt in draci. In suflet si caracter mai ales dar si la mecla. Lasa-nnnneeeeeee
1
3
@14:41 pai ce sa le ceri analfabetilor pesedei jighimele ? Cum a fost base e una dar acum are dreptate. Iar postacii pesedei imi ling mie cacatul ! Muie dragnea, muie pesede !!!
6
2
Toata armata postacilor psd-ei de mai jos arunca cu pietre in Basescu fara sa intelega NIMIC din acest articol de presa! Ce treaba are Udrea si mai ales Popa care-a nenorocit milioane de Romani cu FNI?? Pe HOTI, Da i-aducem si-i si extradam. Le luam banii furati si-i bagam la puscarie. Ca sunt HOTI. Dar omul asta-i un ziarist care se opune unui regim TOTALITAR ori noi aparam democratia si dreptul la LIBERA OPINIE.
6
4
irna nu i ca vara , turci avem in toata tara, unii da si alti ba, nu muncesc si au detoate , dee Donul s-a navem parte, de un chior, cu multa ...carte!
5
4
unde pula mea este pensionarul usr , care mananca zilnic cacat aici ? basescule , daca vine elena , intri tu in locul ei !
5
6
Batran decrepit, mai du-te dracului cu parerile tale cu tot. Esti expirat. Stai dracului acasa in liniste pana ti-o veni ceasul.
5
6
Cati romani au infundat puscariile pe nedrept din cauza si poate chiar la dispozitia lui Basau? Pocmai el,pata neagra a istoriei vorbeste. Mi-e sila si de el,si de urmasul lui la functia de care si-a batut joc.
7
6
Principatele romane nu au fost niciodata pasalac turcesc. Spre deosebire de unii vecini mai cu ifose...
6
6
uratanie scarboasa
8
6
Tu stii mai bine, ca doar tu ne-ai facut canton bruxellez. Ce mi-e pasalic, ce mi-e canton. Doar stapanii difera. Statutul nostru e acelasi
6
6
Baselule tata, te-ai screlozat complet si numai bete prin gard bagi. Ca nu mai poti sa bagi "batul" in Nuti asta e tata. Nu spun ca nu ai dreptate cu musulmanul dar lasa-ne. Culca-te pe sticla de whisky si lasa-ne.
10
6
Corect nu vrem imigranti aici nu vrem stop imigranti scarbosi
4
4
da pe Popa cu Fni cand l au extradat altii cum a fost mai Base . Da cu Bica si Udrea cu ramane domnu moralist pai numai cum ne convine noua . Nu erai tu ala de tipa sus si tare sa stam pe Axa Bucuresti Lonra Whasinton . Londra a sarit din axa a vrut Brexit . Noi pe unde mai suntem
6
8

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614