REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Băsescu și Tăriceanu, "singurii politicieni români care spun lucruri cu noimă"

Băsescu și Tăriceanu, "singurii politicieni români care spun lucruri cu noimă"

Replica API 11 aprilie 2016 | 00:40 287

Analizând ultimul sondaj care creditează ALDE și PMP cu peste 5 la sută din intențiile de vot, jurnalistul Horațiu Pepine, un mai vechi cunoscut al regimului Traian Băsescu, afirmă într-un articol în Deutsche Welle în limba română că fostul președinte și actualul președinte al Senatului "au rămas singurii politicieni români care spun lucruri cu noimă și care fac politică în mod real".

"Un sondaj recent sugerează că Traian Băsescu și Călin Popescu Tăriceanu ar putea deveni adevărații protagoniști ai scrutinului din toamnă. (...) De altfel cei doi au rămas singurii politicieni români care spun lucruri cu noimă și care fac politică în mod real. Călin Popescu Tăriceanu caută să modifice întreaga arhitectură a sistemului judiciar, propunând ca numirile importante în fruntea parchetelor sau Înaltei Curți să revină CSM și nu guvernului și președintelui. Tot el denunțase implicarea excesivă a SRI în anchetele penale, pledând pentru o Justiție desprinsă total de influența politicului. Tăriceanu a fost mereu egal cu sine și a pledat ani de zile împotriva unui președinte (Băsescu) care cumulase prea multe puteri, inclusiv pe aceea de a conduce serviciile secrete și de a face numiri la vârful Justiției. El a fost mereu un partizan al sistemului parlamentar, prin opoziție cu prezidențialismul de facto profesat de un președinte ca Traian Băsescu, susținut în practicile sale de Washington și de Bruxelles.

Ironia face ca Traian Băsescu să pretindă la rândul său în ultimul an că SRI are prea multă putere și că DNA abuzează și, mai mult decât atât, să trimită mici săgeți împotriva politicii americane din estul Europei. T. Băsescu nu are nicio consecvență și nici nu-și face griji din pricina asta. În orice caz, el a devenit singurul politician român care critică deschis politica cancelarului Angela Merkel în privința refugiaților și care pledează pentru recuperarea Basarabiei, reușind să readucă PMP la limita pragului electoral.

Concluzia, care confirmă o impresie larg răspândită, este că partidele mari au încetat să facă politică și că lucrează doar cu subînțelesuri și că se mișcă din inerție. Politica propriu-zisă, a afirmației, a criticii și dezbaterii a devenit privilegiul partidelor mici, care nu contează prin ele însele", a scris Pepino.

sursa: http://www.cotidianul.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614