REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Băsescu: "Statului asistenţial putem să îi punem, de pe acum, eticheta de stat falimentar"

Băsescu: "Statului asistenţial putem să îi punem, de pe acum, eticheta de stat falimentar"

Replica API 10 septembrie 2011 | 00:00 156

Preşedintele, la Şcoala de vară a UNPR

Preşedintele, la Şcoala de vară a UNPR

Preşedintele României, Traian Băsescu, a fost prezent sâmbătă la Şcoala de vară a UNPR, care se desfăşoară la Mangalia, în acest context el declarând că: "Statului asistenţial putem să îi punem, de pe acum, eticheta de stat falimentar, care nu poate genera progres", el continuând că trebuie generat un stat performant, adică "statul care generează locuri de muncă şi oportunităţi pentru cetăţenii săi". Şeful statului a mai spus că înperioada imediat următoare acţiunea guvernamentală trebuie să nu strice echilibrul economic restabilit în 2009-2010, să nu fie pierduţi investitorii pe care România îi are acum, iar în următorii 2-3 ani motorul creşterii economice să fie "prin noi înşine", nu neapărat prin investiţiile străine. "Nu fac apel la sloganul liberal - prin noi înşine - dar responsabilitatea noastră faţă de noi este majoră în perioada următoare", a spus Băsescu.

Despre educaţie, calificare şi sănătate

Tot el a mai comentat că investitorii străini, dar şi români, se plâng de calitatea slabă a pregătirii forţei de muncă şi a precizat că rezultatele olimpicilor nu trebuie să amăgească. "Avem obligaţia să dezvoltăm cea mai importantă resursă a unei naţiuni: educaţia", a spus Băsescu. El a adăugat că un alt aspect important este legat de Sănătate, precizând că înainte, când sumele alocate Sănătăţii erau mai mici, sistemul era mai bun: "Deci ceva se întâmplă acolo, iar o nouă lege este necesară", a apreciat preşedintele.

Se vrea redeschiderea exploatărilor miniere

Un alt subiect abordat de preşedinte a fost cel legat de exploatările miniere, el spunând că există obligaţia ca până la sfârşitul anului să fie deschise exploatările miniere închise, pentru crearea de locuri de muncă, spunând că "suntem în situaţia de a face acest lucru şi o vom face", fie că va fi cu investitori, fie cu sprijin guvernamental.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367