REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Băsescu: Sunt un adversar al ideii de islamizare a Europei. Iohannis să se întoarcă la Sibiu, să nu se facă muftiu la București

Băsescu: Sunt un adversar al ideii de islamizare a Europei. Iohannis să se întoarcă la Sibiu, să nu se facă muftiu la București

Replica API 26 martie 2016 | 00:53 280

Liderul PMP Traian Băsescu a declarat vineri, la Piatra Neamț, că este un adeversar "fără rezerve" al ideii de islamizare a Europei. Totodată, fostul președinte al României a spus că această islamizare are loc prin primirea migranților islamiști fără nici un fel de control, fără ca nimeni să știe ce vor face aceștia în viitor și dacă se vor adapta la modul de viață european.

'Parte din islamizare este construcția accelerată de moschei peste tot în Europa. Eu zic, dobrogean și ca bucureștean adoptat, că România are atâtea moschei câte îi trebuiesc pentru a acoperi nevoile musulmanilor trăitori în România. Nu avem nevoie de un proces accelerat de islamizare generat de năravurile pe care, așa cum și preoții ortodoxi le au, 'veniți popor la mine', la fel fac și imamii islamiști și adună cât mai mult popor în jurul lor. Este bine ca România să rămână creștină, să își urmeze drumul ei de țară creștină, poporul român să își urmeze drumul de popor creștin, și să nu trecem la un proces nejustificat de a crește impactul cultului islamist, a musulmanismului în România', a afirmat Traian Băsescu.

El l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis pentru că a reluat discuția la nivel înalt cu partea turcă privind construcția unei moschei în București.

'Dacă Iohhanis tot i-a propus lui Erdogan (Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei — n.r.), ca și Ponta, că, gata, este ca și ridicată moscheea, sper că după ce își termină primul mandat la Cotroceni, să se întoarcă la Sibiu și să nu se facă muftiu la București', a mai spus Băsescu.

sursa: http://www.agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367