REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Băsescu: Trebuie să fii caraghios să spui că populaţia României se stabileşte prin ciocănit la uşă

Băsescu: Trebuie să fii caraghios să spui că populaţia României se stabileşte prin ciocănit la uşă

Replica API 6 august 2012 | 00:00 264

Băsescu consideră că "trebuie să fii caraghios tare să convingi pe cineva că populaţia României se determină prin ciocănit la uşă" şi a menţionat că "oamenii ăştia au ajuns să penibilizeze România", motivând că presa internaţională "râdea pe posturi" deoarece "nu înţelegea cine e nea Vasile ăsta".

"Trebuie să fii caraghios tare să convingi pe cineva că populaţia României se determină prin ciocănit la uşă sau, cum spunea marele ministru de interne al României, al Guvernului României, nea Vasile care îi spune ce face vecinu', adică nişte oameni... Nu, nu îi etichetez", a declarat Băsescu duminică la sediul său de campanie.

"În loc să te uiţi în actele de stare civilă a autorităţilor române. Acolo vezi născuţi, vezi cei care au împlinit 18 ani, vezi decedaţi, vezi pe cei care nu mai au drepturi de la Ministerul Justiţiei sau de la tribunale. Se transmite conform legii la primării cei care au drepturile electorale suspendate, cei care sunt bolnavi de la Ministerul Sănătăţii, deci instituţiile dau lista electoratului şi volumul electoral pe care îl avem, numărul de electori şi nu ciocănitul la uşă", a mai spus el.

De asemenea, el a ţinut să explice că presa internaţională a râs de faptul că nu înţelegea "cine e nea Vasile ăsta" la care făcea referire ministrul de Interne.

"Oamenii ăştia au ajuns să penibilizeze România, pentru că am văzut imagini de care se râdea pe posturi străine, cum explica ministrul de interne că va ciocăni nea Vasile şi era tradus şi nu înţelegeau cine e nea Vasile ăsta, e vreun sistem automat de calcul? Era un râs dincolo de orice limită", a subliniat preşedintele suspendat.

Traian Băsescu i-a sfătuit "amical" pe cei din USL să se oprească.

"Ei au ajuns la punctul la care li se pare că nu mai pot da înapoi. Eu le recomand să dea înapoi. E o recomandare amicală, ca între politicieni. Le recomand să se oprească", a spus preşedintele suspendat.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102