REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Băsescu tună și fulgeră: Drulă trebuie să demisioneze!

Băsescu tună și fulgeră: Drulă trebuie să demisioneze!

Replica API 31 iulie 2021 | 00:16 1251

Fostul președinte Traian Băsescu a reacționat la scandalul privind incidentul de la Fetești. El consideră că ministrul Cătălin Drulă trebuie să demisioneze de urgență, iar Guvernul să aloce bani pentru refacerea infrastructurii feroviare. Acesta susține că problemele nu au pornit de la desfacerea căilor ferate.

„Este o prostie ce se spune că vorba despre desfacerea căii ferate. De lipsa de finanțare e corect, dar eu am plecat din 2000, nu eu am fost responsabil de finanțarea căi ferate din 2000 până acum. Subfinanțarea a început din vremea lui Ceaușescu. Eu nu am fost ministru de Finanțe să dau căii ferate sumele de care avea nevoie.

Nu am început nicio operațiune de privatizare a CFR. A fost creată ca o companie de stat desprinsă de căile ferate care a fost obligată să scoată toate activele care erau excedentare.

Era un excedent uriaș de material rulant. Veneam dintr-o perioadă în care transporturile mai mari de 50 km nu se puteau face decât cu trenul. Odată cu liberalizarea a explodat transportul rutier, iar materialul a fost excedent”, a combătut Traian Băsescu, fost ministrul al Trasporturilor într-o intervenție la Realitatea Plus.

Întrebat de ce s-a ajuns în starea asta în care se produc accidente feroviare, precum cei de la Fetești, Traian Băsescu a început răspunsul cu o glumă: „Mă mir că domnii din studio nu au spus că mecanicul de tren era beat pentru că a băut cu mine”.

„Statul ar trebui să-și asume responsabilitatea pentru infrastructură. Oamenii valoroși din calea ferată în general au plecat la companiile private și fac o oncurență acerbă companiilor de stat.

Ar trebui făcute două lucruri: esența este infrastructura, asta este de importanță națională, că transportatorii sunt liberi să opereze pe piața românească. Ministrul Transporturilor ar fi trebuit să-și dea demisia.

Celebrul Drulă care trece mare erou că a mers cu bâta la metrou, e bine ce a făcut, dar deocamdată nu a dus la îndeplinire niciun proiect de infrastructură”, consideră Traian Băsescu, potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Drula are ula.
0
0
ai vandut tara strainilor.
0
0
JIGODIE ORDINARA .
7
4
Nu isi da demisia. Nu e de la pese-de. Daca era de la ei era demult demis si cu proteste. U s r are voie sa faca ce vrea muschi lui.
6
7
dupa ce ai distrus m.t.jigodia de basescu face valuri
11
2
Basescu a fost oribil,astia sunt si mai si.
10
7
Sugerezi puela!
6
1
Nea Traian e suparat ca trenurile nu mai au vagon restaurant !!! Ha,ha,ha
14
5
Demisia Drula
15
9

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920