REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

BĂTĂI în familie, cu repetiție, la 23 August

BĂTĂI în familie, cu repetiție, la 23 August

Replica API 9 septembrie 2020 | 00:17 2343

În ultimii ani, pe fondul numeroaselor cazuri de violență domestică, autoritățile au creat mai multe instrumente pentru ca victimele acestor situații să poată fi ajutate. Polițiștii au primit, din anul 2018, dreptul de a intra cu forța în casă și de a emite ordine de protecție cu aplicare imediată în cazul agresorilor. Aceste instrumente nu sunt folosite, acuză o femeie din localitatea constănțeană 23August, care timp de mai mulți ani a trăit o adevărată dramă în familie. A devenit deja o obișnuință să-și vadă tatăl în timp ce o bate pe mama sa, însă zilele acestea SibelCristea s-a decis să rupă “tradiția”.

„Încă o dată, mama a fost bătută și dată afară din casă”

Sibel Cristea a alertat autoritățile în urmă cu câteva zile cu privire la violențaconjugală la care este supusă mama sa. Ea acuză că, după ce ar fi fost bătută de soț, mama ei nu a beneficiat de atenția polițiștilor, care au invitat-o a doua zi la sediul instituției pentru a depune plângere, asta deși legea spune cu totul altceva.

„Încă o dată, mama mea a fost bătută și dată afară din casă! I-a fost luat telefonul și distrus pentru a nu apela 112. Drama asta o trăiesc din copilărie! În creierii nopții trebuie să-mi iau copiii din pat și să fug să-mi adun mama de pe străzi. Există apel la 112 în care un polițist îi spune mamei să doarmă pe unde poate și să vină mâine dimineață să depună plângere. Suntem în anul 2020, Poliția Română încă mai acționează așa? Am nevoie de ajutor, nu vreau ca mama să fie luată de medicina legală. Tatăl meu a fost și este un barbar, ne terorizează. Mama a fost trasă de păr, împinsă, terorizată și dată afară din casă. Se trezește la 3 dimineața, dă drumul la muzică, sparge farfurii în casă, ne terorizează.”, afirmă Sibel Cristea, despre cazul de violență conjugală a cărei victimă este mama sa.

„Am înțeles că este primul ordin de protecție dat pe raza comunei 23 August”

Oamenii legii au, de doi ani, posibilitatea emiterii unui ordin de protecție provizoriu, în cazul în care oamenii legii constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică. În schimb, în cazul prezentat, fiica cuplului spune că Poliția din 23 August i-a luat mamei sale o declarație și mai apoi a trimis-o să doarmă la rude.

„Am intrat în casă împreună cu mama, soțul și copiii mei. Tata a fost luat de echipajul de poliție și dus la secție. Este un om cu o inteligență periculoasă spre bolnavă și cu o putere de manipulare extraordinară. Am înțeles de la echipajul de poliție că este primul ordin de restricție dat pe raza comunei 23 August și că ordinul nu este valabil prea mult timp. Asta m-a șocat, pentru că se poate întoarce mult mai nervos acasă. A lăsat un ochi de aragaz deschis în casă, înainte să iasă, noroc că am sesizat mirosul, altfel săream în aer.”, mai povestește Sibel Cristea.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A anuns si prestatoarea astea de seeax pe bani in presaa cand faceai video chat acu 5-6 ani nu mai erai asea taren gurrrra sai ereai?
2
0
Noroc cu fata ei pentru ca altfel femeia asta murea in casa din cauza batailor si politisti tot"nu stiau nimic"cum sau mai vazut si in alte cazuri cand politisti nu au venit decat ca sa constate decesul altor femei si in cazul asta se pare ca politisti asteapta ca femeia sa moara din cauza batailor dupa care ies si ei din birou,pentru ca ei sunt speciali si nu pot fi deranjanti decat in cazuri de omor.
3
3
Mai incultilor, ce treaba are aspectul fizic al femeii cu barbarul de taica-so. Iar mama trebuie sa divorteze.Nu este admis sa-ti bati joc de o fiinta umana, iar autoritatile sa doarma si culmea sa te trimita militianul si pe tine la culcare pe unde o fi.Cine e sef de post, nu are si el o mama!
5
1
care au comentat sunt probabil din tagma acestui barbar care trebuie sa mearga la reeducare si sa ia si el pe cocoasa tot ce a dat unei femei fara aparare iar politia trebuie scuturata sa nu mai doarma in papucii statului Legea trebuie respectata si de militieni Foarte urat ca se mai tolereaza barbarismele unor salbatici
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367