REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

BĂTĂI pe STRADĂ între două CLANURI, cu SĂBII, MACETE și BÂTE

BĂTĂI pe STRADĂ între două CLANURI, cu SĂBII, MACETE și BÂTE

Replica API 22 august 2020 | 00:43 21441

Scandal între clanurile din Tulcea. Membrii familiilor Surdu şi Costandache locuiesc pe raza orașului Măcin, judeţul Tulcea, frecventează același mediu infracțional fiind cunoscuți în evidenţele naționale/internaționale ca precursori în desfășurarea unor activități infracționale contra persoanelor si patrimoniului, traficului ilicit de arme, arme de foc, părți si component ale acestora, muniții si explozivi, consum ilicit de droguri, achiziționarea, deținerea si fabricarea acestora, destinate in mod exclusiv pentru consumul personal, furtul si comercializarea de bunuri furate, precum si infracțiunii contra statului a ordinii publice, a înfăptuirii justiției sau a funcționarilor publici.

În timp, între membrii celor două familii au intervenit unele nemulțumiri, soldate de fiecare dată cu act de violenţă de ambele părți şi plângeri penale aflate in curs de soluționare.

Cum a început scandalul

Conflictul între cele două familii a plecat de la o șicanare în trafic între Surdu Florin și Constandache Eduard care au au început să se amenințe cu bătaia si să-și adreseze reciproc cuvinte vulgare, timp in care Surdu Florin se apropia de portiera șoferului, iar Constandache Eduard dădea sa coboare din mașina sa. În aceste împrejurări, Surdu Florin s-a întors la autoturismul său parcat în imediata apropiere, de unde după ce a luat un topor din portbagaj, s-a deplasat cu acesta în direcția lui Constandache Eduard, care de frica s-a urcat în mașină încercând să părăsească în grabă locul, însă în timp ce demara cu aceasta de pe loc, S.F. a reușit să lovească cu toporul caroseria mașinii spărgând tripla de semnalizare și îndoind aripa de pe partea dreaptă, motiv pentru care C.E., după ce a parcurs o distanță pe carosabil, a întors autoturismul trecând din nou pe lingă S.F., care de această dată a ridicat toporul intenționând să lovească din nou mașina, fără să reușească, timp în care C.E. și-a continuat drumul către poliție pentru a sesiza fapta.

Conflictul a degenerat într-o bătaie generală

Potrivit declarațiilor unui martor, conflictul a continuat între cele două familii, totul culminând cu o bătaie generală în care combatanții au folosit bâte, țevi, săbii și macete. În urma perchezițiilor imobiliare la domiciliile inculpaților au fost descoperite obiecte de natură a pune în pericol viața și bunurile persoanelor vizate, respectiv bastoane telescopice, sulițe metalice de peste 1 m, săbii, cutițe, briceaguri, spray-uri lacrimogene, sticle incendiare, stație emisie recepție, masca de gaze, dispozitive electroșoc, apărători tibie antebraț.

Instanța a decis condamnarea lui Surdu Florin la 2 ani și 5 luni închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunilor de distrugere și lovire și alte violențe. Constandache Florin și Constandache Eduard au primit 1an și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de de tulburarea ordinii și liniștii publice și lovire și alte violențe. Constandache Claudiu a fost condamnat la 2 ani, 10 luni și 7 zile închisoare cu suspendare pentru aceleași infracțiuni, iar Caramanlâ Hergeai Denis a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pentru aceleaşi fapte. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iar.scrieti minciuni mai frate? Voi de la o cearta in trafic scrieti ca sau luat 2 clanuri. Ma astept ca intr o saptamana sa scrieti de nicu gheara si cedan. Ziaru asta INFLORESTE TOT , si SUNT SI PROSTI CARE DAU COMENTARI FARA SA STIE MACAR ADEVARUL NU MAI PROSTITI LUMEA , NU MAI INFLORITI DIN BURTA DE LA VOI
5
0
notiunea de clan este aceiasi pe intreg teritoriu tarii?, pentru ca mi se pare exagerat acest titlu- clan gen duduianu- este una si rafuiala intre niste idivizi , da certati cumva cu legea , este cu totul alta. Tulcea este totusi un judet cu oameni linistiti, muncitori , cu frica de dumnezeu, dar cum nu exista padure fara uscaturi-- sunt de acord. Inainte de a da astfel de titluri aducatoare de spaima, este indicat ca sa verifici ceea ce emiti.
4
0
Domnu virgil stoian care ai publicat stirea asta de cacat si falsa 80%, care ai pus poze false si informatii false si acuzatii false, chiar in momentu asta am trimis avocatului pentru a va da in judecata pentru denigrare. Unde a i vazut tu arme, droguri, consum si toate cacanariile la familia noastra ma cacatule? Cine te a platit sa faci stirea asta de cacat? Si apropo, de unde dracu ai gasit pozele alea false ma nataraule ? Iti trimit eu poze si video cu intamplarile daca tot inventezi, cel putin pune video real ca sunt destule! Mult noroc domnu virgil!
10
1
In Navodari cred ca e cea mai corupta sectie de politie din tot judetul! Iti cer spaga pe fata pentru orice!
7
2
Am si eu unul in Navodari, pe Pinului. Sta toata ziua acasa dar are masini de 80k bucata. Il doare in pix de HANAF si Pulitie.
4
0
NAPALM !!!
10
0
ANAF ce zice?A verificat ce taxe si impozite platesc astia,a verificat provenienta averilor?
3
0
Ar trebui sa fie lasati sa se omoare intre ei. Conteaza interventiile in forta,rapide si cu maxima brutalitate in apararea restului cetatenilor.
4
1
La Macin sunt numai garoi
6
2
Mai da-ma naibii, daca si la Tulcea sunt clanuri ....... inseamna ca .....
5
0
TARANI OBOSITI!
7
2
Totul pentru ca a plecat o dispozitie de la politienii centrali sa nu cerceteze clanurie..... fericire.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218