REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Bătaia de joc atinge cote alarmante pe ruta Constanţa - Năvodari: transportatorii groazei fac "pana prostului" înainte să ajungă la destinaţie

Bătaia de joc atinge cote alarmante pe ruta Constanţa - Năvodari: transportatorii groazei fac "pana prostului" înainte să ajungă la destinaţie

Replica API 19 august 2014 | 00:00 3015

În atenţia autorităţilor: trebuie să se întâmple o tragedie pentru ca cineva să ia măsuri?

În atenţia autorităţilor: trebuie să se întâmple o tragedie pentru ca cineva să ia măsuri?

Navetiştii din Năvodari îşi riscă viaţa în fiecare zi! O cursă infernală cu maxi-taxi pe ruta Năvodari - Constanţa costă 4,5 lei. Deşi pe abonamente este menţionat "confort, rapiditate, eleganţă, siguranţă şi promptitudine", realitatea este cu totul alta. În microbuzele licenţiate pentru transport persoane se practică o serie de ilegalităţi, însă nici o autoritate competentă nu vrea să reacţioneze. "Nimeni nu are acest interes", ne-a răspuns un călător. De ani buni navetiştii sunt nevoiţi să suporte pe timpul, sănătatea şi banii lor tot felul de situaţii mai mult sau mai puţin legale.

Reporterii "Replica" de Constanţa vă dezvăluie care este "culmea înghesuielii" într-un maxi-taxi: 30 de persoane pe 19 locuri şi "pana prostului"! O cursă infernală costă 4,5 lei, bilet-dus. "Ştii când pleci din Gară, dar nu ştii cum şi dacă mai ajungi acasă. Sunt zile când rămâi în mijlocul străzii. Exact cum s-a întâmplat şi azi (luni, 18 agust a.c. -n.r.). S-a terminat combustibilul şi iată că eşti nevoit să aştepţi până când se urneşte microbuzul din loc. După o zi de muncă nu îţi mai arde de glume şi de staţionat pe marginea drumului. Situaţii de genul acesta, din păcate, sunt din ce în ce mai dese. Cui îi pasă de navetiştii din Năvodari?", a fost reacţia unui pasager revoltat de situaţie. Luni seară, ora 20.50, în zona "Facultativă", la doi paşi de Tabăra Năvodari, s-a oprit motorul microbuzului B-110-GMS. Şoferul le-a spus oamenilor că a anunţat dispecerul în Constanţa că nu mai are combustibil să termine cursa, dar acesta i-ar fi răspuns: "Lasă că bagi la Năvodari". În maxi-taxi se aflau 30 de călători. Cu toţii aşteptau cu sufletul la gură să ajungă teferi acasă. Este traseul lor de ani buni şi, pentru că nu au multe alternative pentru a ajunge din Constanţa în Năvodari, strâng din dinţi şi acceptă condiţiile. Cei "cu sânge" în instalaţii fac reclamaţii: "Bună seara! Suntem în linia 23, i-aţi trimis (şoferii -n.r.) fără motorină. A rămas (microbuzul - n.r.) fără motorină, la Facultativă, spre Năvodari". Dispeceratul părea deranjat de telefon: "Care este problema?". Cel care a reclamat situaţia reprezentanţilor firmei de transport persoane i-a avertizat că va depune şi o plângere la Poliţie. "Nu este prima oară când rămâne fără motorină şi transportă oameni în picioare. Cum care este problema? Aşteptăm ore în şir ca astă-primăvară când acelaşi maxi-taxi a rămas de două ori fără combustibil în decurs de două zile", i-a spus călătorul dispecerului. S-au înroşit telefoanele, oamenii au coborât din maşină să fumeze, iar în cele din urmă şoferul a primit un pet cu 2 litri de combustibil. "Ţi-a adus mult combustibil. Îţi ajunge până la Năvodari sau pe pod îl împingem (microbuzul -n.r.) în Canal?", l-a întrebat un călător pe şofer. Angajaţii firmei de transport au dezvăluit că: "Ne dau 50 de lei să alimentăm pentru două curse dus-întors: aproximativ 80 de kilometri". "Nu este de mirare că la câte opriri fac, şoferii rămân cu pasagerii în drum", a conchis alt pasager. Cert este că de data aceasta călătorii au scăpat cu viaţă. Însă nu putem să nu întrebăm autorităţile din această ţară: siguranţa sau banii contează? Este nevoie ca o tragedie cu zeci de morţi să aibă loc pentru ca cineva să verifice condiţiile în care se circulă?

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218