REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

BĂTAIE de JOC! Nimeni NU știe câți PACIENȚI cu COVID - 19 au fost EXTERNAȚI!

BĂTAIE de JOC! Nimeni NU știe câți PACIENȚI cu COVID - 19 au fost EXTERNAȚI!

Replica API 8 iulie 2020 | 00:00 1464

Felul în care înțeleg autoritățile locale să comunice cu cetățenii prin intermediul mass-media este sub orice critică. Metoda struțului a fost înlocuită de această dată cu pasarea responsabilității dintr-o parte în alta. Am încercat să aflăm și să vă prezentăm date în legătură cu persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2 care au părăsit spitalele constănțene.

„Decizia de externare aparține medicului curant”

După îndelungi insistențe, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Constanța ne-au informat că datele nu sunt la ei, ci la unitățile sanitare în cauză. „În cazul pacienților simptomatici/asimptomatici pozitivi cu COVID-19 care au solicitat externarea din unitățile sanitare, precizăm că decizia de externarea aparține medicului curant, iar în ceea ce privește numărul de externări, reprezentanții unităților sanitare pot oferi informații în acest sens.”, arată reprezentanții DSP Constanța.

Pasarea problemei de la o instituție la alta

Am încercat să mergem pe firul indicat de DSP Constanța, dar ne-am lovit de o altă problemă. Stela Halichidis, directorul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, se află în concediu de odihnă și nimeni din această instituție nu ne poate oferi date în acest sens. Am încercat să luăm legătura și cu George Niculescu, prefectul județului Constanța, care ne-a transmis că trebuie să insistăm la unitățile medicale pentru a obține date, întrucât nici DSP Constanța și nici Instituția Prefectului nu ne pot ajuta în acest sens.

La Medigida, nici un pacient nu a cerut externarea

Ciudat este că, potrivit unei decizii luate de Guvernul României, singura instituție abilitată să facă informări pe tema COVID-19 în perioada stării de urgență și de alertă este Instituția Prefectului. Singura unitate medicală care ne-a oferit detalii a fost Spitalul Municipal Medgidia. Potrivit reprezentanților unității medicale, niciun pacient infectat nu a cerut externarea.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
S-a dat bacalaureatul nu a fost covid? Au expus populatia la boala cu buna stiinta? In gradinitele deschise, sunt expusi copiii la boala? Adica covid-ul asta se transmite si se ia numai cum si cand vor cei din guvern,ministerul sanatatii,medicii. Covidul se ia numai cand vor medicii si guvernul? Cu cifrele din pix scrise de medici Romania in carantina totala. Toate tarile ne dau eject nu vom mai pleca nicaieri.Avem renume bun afara. Romania ciumatii Europei.Suntem pe locul 1.De ce nu spun numarul exact de bolnavi covid? Oamenii mor de cancer si ei spun morti de covid,caz in presa.
3
0
Si cati au fugit in Mamaia.... Nici asta nu se stie .
0
2
cind se vor intoarce si vor vrea tratament sa nu fie tratati .pentru ca virusul "nu exista" assa le-a zis de pa pesede.
2
11
Asa se intampla cand sanatatea publica a sute de mii de oameni este condusa de ...o contabila !
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218