REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Bătaie între elevi, la Liceul Telecom: un „boboc” s-a ales cu un cap în gură

Bătaie între elevi, la Liceul Telecom: un „boboc” s-a ales cu un cap în gură

Replica API 20 ianuarie 2015 | 23:00 964

Agresorul riscă să fie mutat de la şcoală

Agresorul riscă să fie mutat de la şcoală

Doi elevi s-au luat la bătaie în incinta Liceului Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii din Constanţa, unul dintre ei ajungând la spital pentru îngrijiri medicale. La mijloc a fost vorba de un conflict spontan, băieţii luându-se la ceartă numaidecât. La scurt timp, cel de clasa a X-a l-a lovit cu capul în zona feţei pe cel de clasa a IX-a. Acum este cercetat disciplinar, riscând chiar să fie mutat la o altă unitate de învăţământ.

Totul a pornit într-o pauză, luni, 19 ianuarie, la Liceului Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii din Constanţa. Era în jur de 10.50, când un elev de clasa a X-a s-a luat la harţă cu unul de a IX-a, în sala de curs. Spiritele s-au încins şi s-a lăsat cu bătaie. Astfel, „bobocul” a fost lovit cu capul în zona feţei, prăbuşindu-se la pământ. La faţa locului a fost chemată o ambulanţă, dar şi poliţiştii Secţiei 3 din municipiul Constanţa. Prompt au ajuns şi părinţii celor doi elevi. Victima a fost transportată la spital, a primit îngrijiri medicale, dar nu a necesitat internarea. Ulterior, cadrele didactice s-au reunit într-o şedinţă de Consiliu Profesoral. „Consiliul Profesoral era anunţat de o săptămână. Practic, a conincis cu nefericita întâmplare. Dar, bineînţeles, că s-a discutat şi despre acest incident. Situaţia va fi cercetată disciplinar şi, cu siguranţă, că se va decide asupra notei la purtare, eliminarea pentru câteva zile sau chiar mutarea disciplinară la o altă clasă sau la o altă unitate de învăţământ. Decizia va fi luată săptămâna următoare cel mai probabil. Elevul care a ajuns la spital nu a avut nevoie de internare, s-a întors la şcoală după o oră. Părintele l-a însoţit cu ambulanţa şi apoi s-au întors împreună la şcoală, unde au avut loc discuţii cu părinţii elevului care l-au agresat care, de asemenea, au răspuns prompt chemării şcolii. Totul s-a desfăşurat în pauză, în jurul orelor 10.50, în sala de curs. A fost un conflict spontan şi, din păcate, s-a ajuns aici. Sper să fie un caz singular, noi nu ne-am mai confruntat cu aşa ceva până acum. Este pentru prima dată”, a declarat, pentru „Replica”, Liliana Bârlădeanu, directorul Liceului Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii din Constanţa. În cauză şi poliţiştii efectuează verificări pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului urmând a fi făcute propuneri legale corespunzătoare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218