REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Bătaie pe locurile de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Ovidius. Candidaţii stau la coadă pentru a-şi depune dosarul

Bătaie pe locurile de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Ovidius. Candidaţii stau la coadă pentru a-şi depune dosarul

Replica API 16 iulie 2019 | 00:00 620

Înscrierile la Universitatea Ovidius Constanţa au început, joi, 11 iulie, iar sute de absolvenţi au stat la coadă pe holurile instituţiei pentru a-şi depune dosarul de înscriere la facultatea pentru care au optat. Şi în a treia zi de înscriere era coadă la Facultatea de Medicină, zeci de absolvenţi de liceu care vor să devină studenţi au venit încă de la primele ore ale dimineţii pentru a depune dosarul la secretariatul facultăţii. S-au pregătit cu mult timp, poate chiar un an întreg, pentru un rezultat bun şi un loc, de preferat, la fără taxă.

“M-am pregătit din timpul anului. Am făcut meditaţii la chimie şi biologie. După bacalaureat, am mers în fiecare zi la meditaţie, la Bucureşti”, a declarat Florentina, candidată la medicină generală, carea venit din Ialomiţa să se înscrie la facultate. Tânăra a obţinut media 9.56 la bacalaureat şi speră că va obţine o notă la fel de bună şi la admiterea la facultate.

„M-am pregătit intens pentru acest examen. Îmi doresc să intru la fără taxă. Sapers ă iau notă mare”, a spus un alt candidat.

Universitatea a pus la bătaie 225 locuri la Medicină, 125 locuri la Medicina în limba engleză, 90 d elocuri la Balneofiziokinetoterapie și recuperare, 30 la Asistență medicală general. De asemenea, au fost scoase la concurs 100 de locuri la Medicina Dentară, dintre care 50 la medicina dentară şi 50 la tehnica dentară, şi 150 la Facultatea de Farmacie dintre care 50 la asistenţă de farmacie.

Cele 16 facultăți ale Universității „Ovidius” din Constanța (UOC) își așteaptă viitorii studenți să se înscrie până pe 19 iulie, urmând ca, din 22 iulie, până pe 27 iulie, să înceapă examenele.

UOC a scos la concurs:

• Studii universitare de licență

1. 1.365 de locuri fără taxă pentru învățământ cu frecvență, dintre care 53 pentru absolvenții de licee din mediul rural; 2. 68 de locuri pentru românii de pretutindeni; 3. 3.019 de locuri cu taxă pentru învățământ cu frecvență; 4. 675 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă (ID/IFR).

• Studii universitare de masterat: 1. 620 de locuri fără taxă; 1.881 de locuri cu taxă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Succes tuturor candidatilor. Sictir carcotasilor.
1
0
Daca intrati la medicina e bine. Veti avea un salariu decent. Daca intrati la celelalte facultati veti ajunge someri sau veti pleca in strainatate sa munciti pe altceva decat facultatea pe care o faceti. Guvernele urasc angajatii din privat. Legislatia e facuta pt patroni. Nu vor ca angajatii sa aibe salarii ca in UE, cu toate ca firmele au profit ca in UE sau mai mare. Asta pt ca parlamentarii au f multe firme. Invatati limbi straine ca doar in acest fel veti putea pleca si gasi usor loc de munca
5
1
Viitorii doctori din Romania ? Sau din U.E. ?
3
0
astia se gandesc la spagi ,,nu la medicina.
6
7
Asadar, fara meditatii, Romania e zero barat. Scoala romaneasca, este la nivelul subteran. Daca nu ar exista scoalarizarea finantata de parinti, acesti copii, nu au nicio sansa. Sa nu mai existe vocii care condamna plecarea absokventiilor din tara. Scoala romneasca este gratuita. Ce gluma amara! Succes tuturor candidatiilor. Asa sa ne ajute D-zeu!
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218