REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Bătălia cu celulita începe din farfurie: care sunt cei mai buni aliați ai tăi

Bătălia cu celulita începe din farfurie: care sunt cei mai buni aliați ai tăi

Replica API 17 august 2020 | 00:00 852

Când vine vorba de una dintre cele mai neplăcute defecte ce obsedează femeile preocupate de perfecțiune - celulita - alimentația capătă alte conotații. Culmea este că și unele dintre legumele sănătoase ne pot sabota la acest capitol, așa că nu trebuie să abuzăm nici de cartofi sau orez nedecorticat pentru că specialiștii susțin că ar influență-o negativ, având o acțiune relativ astringentă, scrie doc.ro.

Kiwi combate celulita

Există totuși alimente-aliați: se spune despre kiwi că ar ajută la eliminarea celulitei, însă aceste fructe sunt eficiente dacă sunt consumate într-o cantitate de cel puțîn 3 pe zi. Kiwi mai acționează și asupra tonusului muscular al colonului, combătând constipația. De asemenea, se mai consideră eficiente contra celulitei, inul și uleiul de în de uz alimentar, adăugate la salate, sau semințele de în rasnite proaspăt și adăugate eventual în iaurt sau în cerealele integrale de la micul dejun.

În plus, dietă contra celulitei trebuie să fie normocalorică sau hipocalorică, echilibrată și variată, bogată în fructe proaspete, salate verzi, legume crude și cât mai ușor prelucrate termic, bogată în apă și lichide, supe de zarzavat, alimente aromate cu cât mai multe mirodenii și ierburi.

Ca să ținem celulita în frâu, trebuie să mâncăm fără prăjeli, fără grăsimi, să consumăm mai puține proteine animale, să excludem mezelurile, tocăturile, micii și cârnații.

Dietă trebuie să fie predominat vegetariană, cu efect final alcalinizant și nu acid, urmărind practic să exercite o funcție de echilibrare și dezintoxicare a întregului organism. Alimentația nu trebuie confundată cu dietele de slăbire pentru că, așa cum știm, dietele restrictive recomandate de medicul nutriționist pentru eliminarea mai multor kilograme în plus pot fi dezechilibrate, alteori disociate, cum ar fi dietă Atkins sau fazele de atac ale dietei Dukan, bazată în principal pe proteine animale! De aceea, dietele se țîn doar pe o perioada scurtă, sub monitorizarea medicului, iar diversificarea ulterioară se face treptat.

Include în dieta ta grăsimile sănătoase

Înlocuiește grăsimile săturate cu acizi grași Omega-3 (adică grăsimi sănătoase), cum ar fi peștele gras, uleiul din semințe de în, uleiul de peste și nucile, spun medicii nutriționiști. Grăsimile sănătoase, explică ei, ajută în cazul circulației sanguine. O circulație a sângelui deficitară reduce capacitatea corpului nostru de a transporta nutrienții la celulele din piele, făcându-le să dea naștere unor "aglomerări", lucru care poate agrava problemele cauzate de celulita.

Crește consumul de fructe și de legume

Pentru a te asigura că ai în dietă ta un aport mare de antioxidanți, fitonutrienti și flavonoide, medicii nutriționiști îți recomandă să adopți o dietă care să fie bogată în fructe și legume. De ce? Pentru că acestea asista la producția sănătoasă de colagen, contribuie la protejarea celulelor și ajută la prevenirea descompunerii excesive a colagenului. Să nu uităm că antioxidanții protejează împotriva acțiunii radicalilor liberi, care provoacă daune la nivelul celulelor pielii și care pot contribui la formarea celulitei.

Unele cercetări sugerează că alimentele bogate în polifenoli, în special antocianinele, care se găsesc în fructele și legumele de culoare mov/violet, pot să ajute la reducerea aspectului celulitei.

Așadar, data viitoare când mergi la piață sau la raioanele cu fructe și legume, adaugă în coșul tău de cumpărături: sfecla roșie, cartof dulce mov, varza roșie, varza kale roșie, rodie, afine, căpșune, zmeură, mure, coacăze negre și merișoare.

Celulita este adeseori cauzată de toxine, care reduc elasticitatea pielii și care încetinesc circulația sângelui, așa că sfatul nutriționiștilor este să mănânci cât mai multe fructe și legume care au culori puternice. De ce? Deoarece acestea conțin cele mai mari procente de antioxidanți, care ajută organismul să elimine toxinele.

Fructele de pădure sunt îndeosebi benefice, așa că poți include în bolul tău cu cereale, de la micul dejun, o mâna de zmeură, căpșune, afine sau mure, după preferință. Bananele și mango sunt alți aliați recunoscuți pentru faptul că stimulează fluxul sanguin, care ajută la prevenirea celulitei, așa că ori de câte ori ai ocazia, mănâncă banane și mango, dar și papaya, despre care studiile arată că previne deteriorarea țesuturilor de sub pielea noastră.

Diureticele din natură

Alimentele care au proprietăți diuretice sunt alți aliați care te ajută să ții celulita la distanță. Diureticele sunt cele care te fac să urinezi mai mult și care te ajută și să reduci balonarea, cât și retenția de lichide. Un sfat al nutriționiștilor este să incluzi alimente cu efecte diuretice în dietă ta. Încearcă să mănânci castravete, țelină, ceapă și sparanghel.

De reținut!

Se estimează că celulita afectează între 80-90% dintre femeile la vârste post-pubertate. Celulita este considerată de majoritatea femeilor mai degrabă o problema de natură cosmetică. Cercetările în privința cremelor pentru combaterea celulitei au oferit rezultate mixte de-a lungul timpului. Un studiu din 2011, de exemplu, a constatat că o crema anticelulitică a arătat îmbunătățiri semnificative atunci când a fost folosită în combinație cu recomandările personalizate în materie de dietă. Specialiștii cred că folosirea unei creme anticelulitice sporește beneficiile alimentației controlate în ceea ce privește reducerea vizibilității celulitei pe piele.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369