REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Bate vântul la tarabă. Comercianţii din Piaţa Unirii aşteaptă ca primăria să le aducă şi clienţi

Bate vântul la tarabă. Comercianţii din Piaţa Unirii aşteaptă ca primăria să le aducă şi clienţi

Replica API 12 decembrie 2016 | 00:00 248

În aşteptarea modernizărilor

În aşteptarea modernizărilor

Comercianţii din pieţele constănţene sunt daţi uitării, atât de autorităţile locale cât şi de constănţenii care obişnuiau cândva să le cumpere marfa. Spre deosebire de celalalte pieţe din municipiul Constanţa, Piaţa Unirii arată dezolant, chiar pustie dacă ţinem cont de faptul că trei sferturi din ea este „plină” tarabe goale.

În Piaţa Unirii din Constanţa, cândva renumită pentru varietatea de produse alimentare (fructe, legume sau lactate) pe care o găseam acolo, bate vântul. Dat fiind faptul că hipermarketurile s-au înmulţit precum ciupercile după ploaie, pieţele constănţene au sărăcit, odată cu producătorii şi comercianţii care îşi vindeau marfa acolo. Au mai rămas maximum 4 comercianţi, dintre care doi se menţin cu standul interior de mezeluri, respectiv lactate. Doamna M., deţine taraba de legume şi fructe din Piaţa Ovidiu de aproximativ 20 de ani. De-a lungul timpului a întâmpinat diverse probleme însă a reuşit să se menţină pe piaţa constănţeană.

„De aproximativ 4 ani de zile, mai exact de când s-a deschis hipermarketul situat vis-a-vis de noi, nu prea mai avem clienţi. Oamenii preferă să cumpere de acolo din mai multe motive. Preţurile sunt mai mici pentru că se aprovizionează în cantităţi mari cu alimente din Grecia, Turcia, spre deosebire de noi care avem în majoritate produse româneşti”, a declarat aceasta. Autorităţile locale au investit în mai multe pieţe din Constanţa precum Piaţa Griviţei, Piaţa Tomis III, prin înlocuirea tarabelor vechi cu unele noi, moderne, prin acoperirea pieţei cu termopan, însă confortul a ridicat şi preţul chiriilor.

Piaţa Unirii nu se numără printre cele „băgate în seamă” de autorităţi. Aici tarabele sunt vechi, uşile sunt şi mai vechi, iar pe timpul iernii, frigul este la el acasă. Comercianţii din piaţă au declarat pentru „Replica” de Constanţa faptul că preţul chiriei este de aproximativ 1000 lei / lună, acceptabil, însă vânzarea lasă de dorit. „Din fericire, am clienţii mei care cumpără în fiecare zi de la mine. Mă cunosc de aproape 20 de ani, îmi cunosc marfa şi le mulţumesc pentru asta”, a adăugat doamna M., comerciantă.

Aceasta a declarat că autorităţile s-au implicat în urmă cu două luni doar prin schimbarea tarabelor celor ce încă mai activează în piaţă. „În urmă cu două luni ni s-au schimbat tarabele, am primit unele metalice, noi. Sunt frumoase”, a completat comercianta. Degeaba însă dacă cele neutilizate sunt aceleaşi de zeci de ani. Acei câţiva comercianţi care îşi desfăşoară activitatea în piaţă şi-ar dori ca autorităţile să se implice puţin şi să li se creeze condiţii decente de muncă.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218