REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Bătrân de 75 de ani, „vizitat“ de mascaţi: a găsit un buletin şi a dus de nas toţi comercianţii de telefoane şi tablete!

Bătrân de 75 de ani, „vizitat“ de mascaţi: a găsit un buletin şi a dus de nas toţi comercianţii de telefoane şi tablete!

Replica API 24 martie 2015 | 22:56 112

A fentat inclusiv angajaţii ENEL

A fentat inclusiv angajaţii ENEL

Are 75 de ani dar acest lucru nu l-a împiedicat să apeleze la metode “neortodoxe” pentru a se alege cu telefoane mobile şi tablete. Mai exact, vârstnicul a găsit o carte de identitate cu care a mers la trei firme de telefonie, respectiv Telekom, Vodafone şi RDS, cu care a încheiat contracte. Totul a ieşit la iveală când persoana care şi-a pierdut buletinul s-a trezit cu facturile acasă. Însă, cum de firmele de telefonie au acordat atât de uşor bunurile? Culmea, vârstnicul semăna perfect cu titularul buletinului pierdut.

Polițiștii Secției 3 au fost sesizați, la data de 21.10.2014, de către un cetățean cu privire la faptul că a primit o factură de plată a unui abonament de telefonie mobilă, respectiv Vodafone, cu toate că nu a încheiat nici un contract cu această societate. Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că acesta își pierduse actul de identitate, după care, o persoană necunoscută a încheiat contractul în numele său. Astfel, la data de 26.09.2014, persoana necunoscută ar fi încheiat un abonament de date mobile și voce cu o societate, în urma căreia, a beneficiat de un telefon mobil și o tabletă, la data de 24.12.2014 a mai încheiat un contract de date mobile cu un alt furnizor în urma acestuia a beneficiat de cartele SIM, iar la 19.02.2015 a încheiat un al treilea astfel de abonament de date mobile și voce, beneficiind de o altă tabletă electronică și un telefon mobil. Menţionăm că este vorba despre societăţile Vodafone, Telekom şi RDS. Mai exact, P.L., de 75 de ani, locuieşte în Poarta 6 şi are o pensie de 140 de lei. Când a găsit respectiva carte de identitate pe stradă, a cărui titular semăna perfect cu el, i-a venit şi ideea. Astfel a mers la cele trei firme, de unde şi-a luat telefoane mobile Samsung S3 şi tablete Allview. În plus, cum i se cerea utima factură de curent, bătrânul a mers la Enel şi, în baza aceluiaşi buletin, a obţinut o copie a facturii. Oamenii legii au şi demarat o anchetă şi au aflat că este vorba despre un bărbat de 75 de ani. Astfel, aceştia au anunţat şi celelalte firme de telefonie pentru a nu pica în plasă, dar şi pentru a fi anunţaţi. Însă, în momentul în care vârstnicul şi-a sunat un membru al familiei, poliţiştii au reuşit să dea de urma lui. Prin urmare, în dimineaţa de 23.03.2015, polițiștii Secției 3 au efectuat o percheziție la domiciliul lui, din Poarta 6, unde au fost găsite atât actul de identitate al persoanei vătămate, contractele încheiate cât și toate produsele electronice, în valoare de aproximativ 4.000 lei, de care a septuagenarul a beneficiat. Întrebat de ce a recurs la asemenea fapte, bătrânul a scos cuponul de pensie arătând că venitul lui este de 140 de lei pe lună. În plus, el a spus că avea nervi pe cei de la Vodafone pentru că i-a rugat să-i activeze o extraopţiune mai avantajoasă şi nu l-au ajutat. Polițiștii Secției 3 continuă cercetările, cu bărbatul în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614