REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Bătrâna care a așteptat cu orele pe holurile Spitalului A MURIT

Bătrâna care a așteptat cu orele pe holurile Spitalului A MURIT

Replica API 4 ianuarie 2017 | 01:15 955

Bătrâna care a așteptat ore în șir pe holurile Urgenței Spitalului Județean, de aici ieșind un adevărat scandal, A DECEDAT!

Reamintim că o constănţeancă a filmat întreaga scenă a umilinţei prin care trecea mama ei, fiind apostrofată de asistente, iar ulterior i s-a interzis să mai utilizeze telefonul. Femeia susţine că agenţii de pază ai spitalului au fost agresivi, iar ea explică faptul că a început să filmeze fiind revoltată de ceea ce se petrece în Urgenţă: aşteaptă de ore în şir ca mama ei să fie consultată, în plus, un bărbat care aştepta şi el a decedat! „Era un bătrân, a spus că îi e rău, îi e rău... şi a murit”, susţine şi băiatul femeii.

Anunțul decesului bătrânei a fost anunțat de Luiza Rosentzweig pe o reţea de socializare.

De precizat că președintele CJC și conducerea Spitalului Județean au anunțat deja că acest caz este în anchetă.

Contactată de "Replica" de Constanța, Luiza Rosentzweig a declarat că nemulțumirea ei se leagă de faptul că în Urgență se așteaptă cu orele, ba mai mult, mama ei a fost plimbată între spitale, a fost ținută în curent, și se va îndreptra în instanță pentru a-și face dreptate. "A fost internată după 26 de ore, avea viroză respiratorie și alte probleme, dar nu am văzut exact fișa ei de internare. Avea viroză și suferea și de afecțiuni cardiace. A stat ore în șir pe o targă, în curent, femeie la 87 de ani. A fost dusă la Spitalul de Infecțioase cu salvarea, iar de acolo ni s-a spus că nu își asumă responsabilitate, fiind în vârstă, iar ei nu au secție ATI. Așa că a fost dusă înapoi la Spitalul Județean de Urgențe Constanța. A stat pe Secția Medicală 1, apoi am insistat să fie mutată la Reanimare fiindcă am găsit-o cu febră după internare. Au mutat-o la ora 18.00, iar la ora 1.30 azi noapte (3 spre 4 ianuarie - n.r.) a murit", a descris Luiza Rosentzweig calvarul prin care a trecut mama ei.

Alexandra CUCU

Vezi și:

http://www.replicaonline.ro/oroare-in-urgenta-spitalului-judetean-pacienti-umiliti-lasati-sa-astepte-ore-in-sir-video-303149/

http://www.replicaonline.ro/sefii-de-la-cjc-si-de-la-spital-s-au-autosesizat-in-urma-articolului-despre-dezastrul-din-urgenta-tutuianu-se-va-face-o-ancheta-303172/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mor oameni ba animalelor sa va fie rusine spet ca o sa platiti pt faptele vostre nimic nu se lasa neplatit
1
2
Vreti sa fiti tratati ca niste mari boieri, duceti-va la privat! La urgenta se asteapta oriunde pe planeta asta! Nu stiti decat sa aruncati cu pietre ! Probabil ca asta faceti , ca si ocupatie de baza!
4
1
Au mai ramas putini medici in care sa dam cu ura ca nu mai fac fata. Nu-i nimic,vor pleca si ei. Si ultimul medic cu valiza la aeroport,va fi injurat ca e spagar si nu vrea sa munceasca pe salariu de cacat si cu permanente sfidare din partea populatiei si a autoritatilor statului,prieten doar cu interlopii si marii mafioti. Invatati sa va tratati singuri,daca si asa medicii sunt prosti pentru romani si apreciati doar in strainatate. Adica e ca si cu ceilalti meseriasi plecati ,ce e greu de inteles?
5
2
La 87 de ani este in legea firii sa mori.Nu trebuia batrana tinuta atatea ore in curent ci in patul caldut de acasa, eventual adus un medic privat acasa!
9
4
Conduerea spitalului sa angajeze personal medical tanar, medici dornici sa munceasca, sa pensineze spagarii batrani care dorm si fumeaza toata ziua gen sefa ATI - Badarau daca nu dai spaga in reanimare nu se uita nimeni la tine pacientii mor pe capete
20
5
Si la Galati aceeasi poveste.
11
2
Apai mergeti in Anglia sau in Germania in urgenta, sa vedeti acolo cat asteptati. Sau in SUA sau Canada, unde platesti si ambulanta !
11
8
Normal in plm sa moara am start cu varmiu 3 ore jumatate pentru un picior cu fractura deschisa si langa noi era o babuta deabea respira pana nu am facut eu scandal nu a bagat-o nimeni in seama pishamas pe sistemu lor de primere mai intra unu in fata mai dadea un telefon mai venea mamica mai venea vecina ... asta este ROMANIA . Rusine
14
2
Am fost si eu la urgenta.. atacuri de panica .. sunt copil 22 de ani fusese pt prima oara nu stiam ce se intampla cu mine.. dupa 9 ore mi sa recomandat xanax si daca e sa consult si un psihiatru..
11
2
Avem multe drepturi dar cei care ar trebui sa vegheze stiu acest lucru ?Sau pacienti de la o anumita varsta statul numai are interes sa investeasca in elptr a face economie ?Esti bun cat cotizezi la stat si cand ai nevoie iti intoarce spatele .Speram ca in7 ani s-a schombat si in Constanta ceva in bine la Spitalul Judetean. dardin pacate se moare cu zile la fel ca in 2009 .Tot trenul a ramas cel mai bun doctor ..Daca nu plecam cu sotul din Constanta era demult decedat .Cpndoleante familiei nu conteaza varsta ci modul in care si-a trait ultimile ore
8
2
...nu se sta cu orele ... se sta cu zilele
19
2
Poate asa va invatati si voi sa dati spaga si la doctor ca traiti in Romania. Peste tot dati spaga si la doctor va faceti ca va scarpinati in cur.Sau mai rau , luati spaga toata viata si nu ati invatat scaderea. De fapt jidanca , asta si voia sa ii ramana mostenirea de la baba.
6
13
Maine putei fi voi, sau parintii vostri. Nu dati vina pe sistem, sistemul suntem noi, sistemul este format din oamenii de langa noi. Am ajuns sa ne lasam aproapele sa moara sub ochii nostrii fara nici cea mai mica ezitare. Nu lipsa dotarilor, nu lipsa personalului este de vina...ci lipsa omeniei, lipsa compasiunii. Ganditi-va foarte bine la aces caz si la multe altele, in orice sistem...de sanatate, justitie, educatie....peste tot este la fel, doar ca impactul cel mai mare il are sanatatea....ganditi-va foarte bine maine puteti fi voi sau un apropiat al vostru. Aceasta este tara in care vreti
13
3
condoleante.... propun: - paza in toate spitalele din tara asta, batuta de soarta, sa se faca CU JANDARMI, nu cu toate adunaturile.... - infiintarea a cel putin doua cabinete ptr urgente, in funtie de marimea spitalului. cum ar fi , spitalul judetean- 4 medici de garda; mangalia, medgidia 2 medici...SE COLECTEAZA SUME IMENSE DIN CONTRIBUTIILE NOASTRE. Unde sint banii?????? Atit timp cit unii se bucura de scutiri de cas, de mariri nejustificate de pensii ce mai vreti ? ce, dragnea va promis ca o sa traiti mai mult si mai bine ??? NU..
18
4
Daca sunt peste 30 pacienti f grav si altii 50 grav, 50 veniti pentru diverse cum sa ii iei pe toti o data? personalul e limitat ca numar. Nu or fi toti f buni dar cum sa ia peste capacitate. nimeni nu vrea sa stea la rand fiecare crede ca el e cel mai indreptatit sa intre. stiu ca atunci cand omul e bolnav vrea sa fie ajutat dar sunt zeci in aceeasi situatie. Iar batranii nu sunt o prioritate ca au boli cronice multi vin muribunzi nu s-a inventat niciun medicament care sa intinereasca batranii si sa vindece organele imbatranite. Moartea e fiziologica de la o anumita varsta.Ca la masini
23
14
Si Denis, baietelul de 4 luni a decedat, facand stop cardiac pe hol, au tipat la mamica lui sa iasa din cabinet ca are alt pacient si intre timp copilul nu mai respira, l au luat doar ptr resuscitare
10
12
sa fie scuturat doctorul care a tinut-o pe holuri fara sa o bage in seama,rusineeeeeeeee,
14
8
ne plangem,nimeni nu ne ia in seama.Daca-doamne-fereste- te imbolnavesti nu se uita nimeni la tine daca nu dai plicul,trebuie singur sa-ti cumperi medicamentatia,pansamente,etc..Pentru ce platim CASS,mai nou si pe dobanda de la depozitele din banci,care si asa e destul de mica.Unde se duc banii astia?
26
5
condoleante croco!
10
1
sa vina Putin sa faca ordine..
10
8
el se crede cel mai tare ptr viitorul post de director...acum este interimar nu mai vrem politica in sanatate!da ti demisia d le Grasa!
12
5
bai, treziti-l careva pe Grasa si amintiti-i ca-i director ! o fi uitat omul, dar sa inteleaga daca are cu ce!
18
4
Paznicu nu are voie sa intimideze omu Eu las reeclama la polite .ca avrut sa o talhareasca de Tel mobil
18
6
Ma pis pe toata medicina din romania! Dk nu le bagi bani nu te baga in seama. Ma jur ca vreau sa vina comunistii sa i arda rau pe cacatii astia ee doctori .
18
7
Ne meritam soarta am votat psd carecde 27 de ani isi bate joc de noi.
27
12
Acum vor aparea cativa care ne vor asigura ca vor cerceta cazul,si apoi vor anunta ca persoanei sau persoanelor vinovate li se vor taia din salariu 10 la suta pe trei luni sau vor fi transferate in alte sectii.Cand a murit fetita cazuta din blocul in constructie de pe strada Steagului,in ziua de Sf.Andrei,un nemernic a cerut o mie de RON pentru autopsie.Dupa ce a fost dovedit cazul si ca nu avea dreptul sa ceara respectiva suma,sanctiunea a fost ca l-au transferat pe nesimtit in alta sectie.Asta-i politica lui Grasa,Tutuianu,Palaz!
31
4
Am stat la urgente dupa ce mi am fracturat coloana L2si L3 si o taietura la deget cu o carne care atarna,ma bagat inauntru dupa 30 min pe un pat,am stat pe pat 3 ore,ma dus la tomograf,am aflat de fractura,asistenta mi a zis ca nu ma coase la deget ca se lipeste,nu sa lipit sa facut o bila mare pe care am operato dupa 1 luna,ma trimis acasa,am stat in pat 1 luna fara sa ma misc,cand sa ma ridic nu puteam sa merg ma durea flezna,am mers in carje ,3 saptamani,am facut rmn din bani mei si ruptura de ligamente la glezna,deci eu cand m am accientat nu constientizam decat durerea de coloana
25
3
Dobitocu de Grasa si mai marele dobitoc Tutuianu plus vaca de Palaz au aflat?
22
3
Mi se pare normal ca atunci.cand spelezi 112 pentru o salvare sa confirmi venirea ei la pacient simultan pacient sau apartinator si personalul de pe salvare ,pentru a se vedea cat se asteapta pentru un ajutor de urgenta. Nu neg ca sunt si promptitudini, dar sunt si zeci de minute de asteptare cand de multe ori viata depinde de secunde.
16
3
Cine sa- si asume ? Tot ei ies nevinovati Rusine.
22
5
Oamenii nu mai vor justitie asa ca...
18
5
E foarte trist si inadmisibil!
26
3
Nu isi asuma nimeni ticalosia??
29
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218