REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Bătrână din Năvodari, sătulă de bătăile fiului bolnav psihic, a cerut ordin de protecție

Bătrână din Năvodari, sătulă de bătăile fiului bolnav psihic, a cerut ordin de protecție

Replica API 24 septembrie 2019 | 00:00 330

O vârstnică din Năvodari, abuzată fizic și psihic zi de zi de propriul fiu, își poate trăi bătrânețea - cel puţin în următoatele luni - în linişte! Bărbatul trebuie să evacueze domiciliul și nu va avea voie, în următoarele 6 luni, să se apropie de casă sau de cea care i-a dat viață și pe care a abuzat-o fizic.

Decizia a survenit după ce bătrânica a încasat o bătaie soră cu moartea de la fiu, care mai este și bolnav psihic. Femeia a stat în spital mai multe zile și a fost supusă unei intervenții chirugicale. Cu toate acestea, prima instanță nu a considerat necesar emiterea ordinului de protecție, așa că a respins acțiunea. Tribunalul a desființat, pe 20 septembrie, decizia Judecătoriei și a dispus, în cele din urmă, emiterea ordinului.

Bătrânica a primit, pe 18 august a.c., o bătaie soră cu moartea, aplicată de propriul fiu. A avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind internată până pe data de 29 august. Ca urmare a acestor violențe, a suferit o fractură la mâna dreaptă și leziuni la genunchiul drept, fiind supusă și unei intrvenții chirurgicale. Individul este destul de posesiv, a dat foc la haine chiar în curtea casei și a spart diferite obiecte din imobil. După ce a ieșit din spital, femeia a cerut emiterea unui ordin de protecție, la Judecătoria Constanța, fiindu-i teamă să mai locuiască sub același acoperiș cu fiul violent și nerecunoscător. Însă, magistrații au considerat că documentele medicale nu sunt suficiente pentru admiterea acțiunii, așa că i-au respins cererea. Tribunalul însă, a desființat decizia primei instanțe și i-a impus individului să evacueze locuința, să se mai apropie de mama sa și de domiciliul acesteia timp de 6 luni.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand doctorul iti spune ca anumite boli psihice nu au remediu si este periculos sa cresti un nebun, va impotriviti realitatii pe fond emotional. Acum traiti ce ati semanat.
0
0
sase luni? Probabil ca va reveni la vechile obiceiuri.....Atunci ce se va intampla cu biata batrana?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614