REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Bătrâna din Tuzla pentru care a fost lansat un apel umanitar, ajutată de Asociația Suflete deschise și societatea Arimex Comexim 2000

Bătrâna din Tuzla pentru care a fost lansat un apel umanitar, ajutată de Asociația Suflete deschise și societatea Arimex Comexim 2000

Replica API 16 aprilie 2018 | 00:00 318

Asociația Suflete deschise și Arimex Comexim 2000 SRL au răspuns apelului disperat de ajutor lansat de o femeie sensibilizată de situaţia unei bătrâne din comuna Tuzla. Au aflat din cotidianul „Replica de Constanța” despre această batrână tristă și nevoiașă. S-au mobilizat, iar în câteva minute o echipă de voluntari ai asociației a ajuns la ea cu alimente și materiale de curățenie. Din păcate, lucrurile prezentate în presă s-au adeverit. Femeia are vârsta de 80 de ani și poarta numele Sfintei Fecioare Maria. Maria Pop a crescut patru copii. Trei au plecat în lume, celălalt lucrează cu ziua, pe unde apucă.

Este bolnavă și neputincioasă, iar locul în care trăiește arată precum un loc în care alții țin animalele: o încăpere mică, dărăpânată, cu pereți din cârpici, cârpiți cu bucăți de cărămidă, netencuiți, crăpați și plini de igrasie, fără curent electric, fără apă potabilă și fără căldură. Un miros greu se simte de cum se pătrunde în încăpere.

Singura sursă de foc este o sobă din lut, cu plitele lipsă, în care nu a mai ars focul de multă vreme și care are un burlan scos afară prin tavanul crăpat și afumat, iar pe jos nu are decât un strat de pământ bătătorit. Pe perete, deasupra sobei sunt agățate două tigăi vechi din email ciobit. Lângă acestea mai erau prinse în cuie o candelă, dar și icoana Maicii Domnului.

Prezența voluntarilor în Săptămâna Luminată a făcut-o să lăcrimeze înduioșată, iar mai apoi, fiind îmbrățișată, a făcut ceva ce nu a mai făcut de foarte mult timp: a zâmbit!

„Ne vom strădui să avem grijă de ea și îi vom aduce medicamentele necesare, hrană și câte mai are de trebuință. Să nu uităm că cea mai mare poruncă din câte porunci ne-a lăsat Dumnezeu este porunca iubirii. “Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii. Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii.” Ioan 13:34-35”, au transmis reprezentanții asociației și a societății menționate.

Asociația Suflete Deschise și SC Arimex Comexim 2000 SRL, în slujba Aproapelui, prin parteneriatul social misionar ,,Mai aproape de cel sărman - mai aproape de Dumnezeu“ cu dragoste, îndeamnă: „ Fii milos, precum Hristos!” și invită pe toți creștinii, dacă au hăinuţe pe care nu le mai poartă, încălţăminte, jucării sau alte bunuri ce le prisosesc, să le doneze celor sărmani, aflaţi în nevoinţă mare! Cei care doresc să vină în sprijinul acestora sunt rugaţi să aducă darurile la biserica de care aparţin sau dacă nu se pot deplasa, să sune la numerele de telefon 0241.660.580, 0722.567.873, 0733687968, sau să trimită un mail pe adresa sufletedeschise@yahoo.com, în intervalul 8.00 - 18.00. Donaţiile vor fi preluate de o echipă de voluntari.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aceasta femeie amarata sta in casa unui machedon pe nume Marsavela , foarte bogat .casa este a lui.biata femeie are grija de casa si vara o munceste.nu i da nimik . e un caine de om lacom si hain ca toti macedonenii din tara asta.isi ling de sub unghii noroiul sa nu dea vreun ban.o lasa fara lemne de foc iarna.
1
0
tarari...ginta sau trib scoborati din neamul scitilor...ma lasi mai hundred procent tuzla....ai facut lb si lit romana la coada vacii
2
0
Jeg de tarar care nu este in stare de nimic hot nenorocit
7
2
Primarul care a obtinut votul acestei familii ce face doarme ? Nu are deloc spirit de conducator al uneio comune ,doar pentru turcii lui si buzunarele lui,sa-si dea creditele la banci sa-si recupereze imibilele care erau deja sechestrate pana sa ajunga primar.Prosti vom mai fi daca acest tatar va mai fi votat peste doi ani.A furat destul si si-a batut joc de noi prin minciunile din campanie.Adio primare data viitoare NU!
6
1
Tatarul? Daca era tataroiaca.o.ajuta
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218