REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Bătrânii din Constanța au fost premiați. Ce le-a transmis Făgădău

Bătrânii din Constanța au fost premiați. Ce le-a transmis Făgădău

Replica API 10 septembrie 2016 | 00:15 491

Primarul Municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a participat la premierea bătrânilor care au ajuns la 90, respectiv 80 de ani, dar și cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Evenimentul a avut loc în sala mare de la Casa de Cultură și au participat peste 300 de bătrâni.

Premiile au constat într-o sumă modică de bani, 500 de lei, un trandafir și o felicitare. 16 persoane de peste 90 de ani, 273 de bătrâni de peste 80 de ani, dar și 56 de persoane care au împlinit 50 de ani de căsătorie au beneficiat de atenția Primăriei. Persoanele au fost selectate în urma cererilor depuse la sediul Primăriei, în perioada iunie-iulie 2016. Cine nu a putut fi prezent la eveniment, poate veni începând cu luni, 12 septembrie, la sediul central al Primăriei, dupa ora 14, pe Bd. Tomis, nr. 51.

„În primul rând îți dai seama că vii cu emoții în fața atâtor seniori constănțeni, în fața celor care au clădit orașul, pe care astăzi, cu voia constănțenilor îl conduc. Pe lângă emoție, vreau să vă spun că simt așa mândrie când mă uit în sală și văd oameni cu luminițe în ochi, cu suflet și spirit tânăr, cu curaj de a spune lucrurilor pe nume, cu o insistență în a acorda sfaturi interesante, care privesc nu interesul personal, ci interesul comunității, când văd bărbați care la 90 de ani merg drept și am încredere că dânșii au clădit prin copii și nepoți o generație cu care generația mea îi poate face pe ei mândrii de orașul nostru.”, a declarat edilul Decebal Făgădău.

Evenimentul a fost deschis de către Decebal Făgădău, care a premiat persoanele de peste 90 de ani, restul bătrânilor fiind premiați de către Viceprimarul Costin Răsăuțeanu, primarul motivând că este destul de ocupat, iar de la bătrâni a învățat ca să lucreze 12 ore.

„Am venit ca un om care crede în valorile de familie, curios să văd cum arată cuplurile care au conviețuit 50 de ani. Și le spuneam că în ziua de astăzi durează mai puțin să divorțezi decât să îți planifici o nuntă. Chiar mă gândesc la modul cel mai serios, ca o dată pe săptămână, un cuplu care a împlinit 50 de ani de căsătorie, să meargă la Casa Căsatoriilor și să le spună ce îi așteaptă.”, și-a motivat prezența la eveniment Primarul Constanței.

Nu au întârziat nici promisiunile, cu care ne-a obișnuit Făgădău, pe care le subliniază la fiecare ieșire publică. „Respectul va trebui impus de la primar până la ultimul funcționar care intră în contact cu seniorii constănțeni. Mi-au transmis propuneri de îmbunătățire a activității primăriei, fie că vorbim de activitatea serviciilor publice în cartier, și aici fac referire la spații verzi, la loc amenajat pentru copii, sau un loc pentru animalele de companie. În general, bătrânii, care toată viața au trăit lângă un suflet, au mereu câte un animal de companie. Mi-au transmis propuneri în ceea ce privește acordarea de gratuități pentru o vârstă mai scăzută. Au spus că e destul de mult să aștepți până la 80 de ani pentru a te putea duce, de necesitate, nu de plăcere, la farmacie, la dispensar, în vizită la copii și la nepoți. Toate aceste propuneri, mi le însușesc, și după cum ați văzut, chiar și în anul de interimat, am venit cu multe proiecte de hotărâri de consiliu local, tocmai de la genul acesta de întâlniri. Cred că undeva în 2 ani de zile voi înființa un sfat al bătrânilor constănțeni. De fiecare dată când ies de la astfel de întâlniri, plec încărcat, plec pozitiv, cu buzunarele pline de propuneri. Asta e atitudinea civică de care am nevoie. Să critici fără a da soluții, să arăți cu degetul cum ar trebui să facă altul treaba pe care tu nu ai facut-o, nu cred că e o atitudine constructivă.”, a adăugat Făgădău.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218