REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Băuturi cu efect anti-aging, pentru o piele tânără și frumoasă

Băuturi cu efect anti-aging, pentru o piele tânără și frumoasă

Replica API 27 iulie 2020 | 17:50 1017

Probabil te întrebi ce legătură există între anumite băuturi și menținerea pielii tinere și frumoase, în ciuda trecerii anilor. Ei bine, legătura este cât se poate de simplă: sucurile, ceaiurile și până și vinurile conțin ingrediente cu efect anti-aging, care ajută la menținerea elasticității și fermității pielii.

Ridurile apar în urmă unor combinații de factori precum: factorii genetici, de mediu, dar și stresul oxidativ din organism. Radicalii liberi au o serie de efecte nedorite asupra sănătății, dar și frumuseții noastre, crescând stresul oxidativ și favorizând astfel apariția ridurilor și îmbătrânirea prematură a tenului, cu tot ce presupune această.

Pe de altă parte, antioxidanții combat radicalii liberi și anulează efectele negative ale acestora. Consumă așadar băuturi cu o concentrație mare de antioxidanți și nu numai că vei avea pielea veșnic hidratata, ci și mai tânără, scrie doc.ro.

Cremele anti-aging și tratamentele cosmetice sunt eficiente, însă este important să tratăm problema îmbătrânirii premature a pielii și din interior.

Ce să bei pentru a îți menține tenul tânăr, în ciuda trecerii anilor

Ceai verde – bogat în antioxidanți, ceaiul verde este extrem de eficient în amânarea apariției semnelor îmbătrânirii pe chip. Fă-ți un obicei din a consumă acest ceai zilnic, însă asigura-te că nu îl îndulcești cu zahăr pentru că știi că acesta declanșează procesul de glicare, care atacă fibrele de colagen și elastina de la nivelul pielii. Așadar, mai bine nu consumi ceai verde deloc decât să îl îndulcești cu zahăr sau cu miere.

Sucul de sfeclă – bogat în nitrați naturali, sucul de sfeclă conține, de asemenea, și acid folic și antioxidanți din belșug, care pot estompa ridurile de la nivelul tenului.

Sucul de morcov – morcovii conțin o serie de flavonoizi care reduc inflamația și combat declinul cognitiv, menținând mintea tânăra în ciuda trecerii anilor. Totodată, nutrienții din morcov reușesc să mențină și pielea frumoasă și tânăra. Morcovul conține vitamina C, despre care se știe că are un rol important în producția de colagen. Totodată, acesta conține și betacaroten, care protejează pielea de efectele nedorite ale expunerii la radiațiile ultraviolete. Se știe că radiațiile UV sunt responsabile, în mare parte, pentru îmbătrânirea prematură a pielii.

Sucul de rodie – pe cât de gustos, pe atât de sănătos și benefic pentru piele – sucul de rodie conține o moleculă care, odată convertită de bacteriile bune din flora intestinală, permite celulelor să se protejeze de procesul de îmbătrânire. Mai mult decât atât, și rodia conține vitamina C în concentrații mari, menținând astfel nivelul de colagen ridicat, în ciuda trecerii anilor.

Laptele de soia – acesta conține izoflavone care au abilitatea de a stimula producția de colagen, dar și de a preveni distrugerea fibrelor de colagen, împiedicând astfel formarea sau adâncirea ridurilor.

Vinul roșu – bogat în antioxidanții denumiți polifenoli, vinul roșu protejează vasele de sânge și arterele. Stimulând circulația sanguină la nivelul pielii, antioxidanții din vinul roșu amână apariția ridurilor. Totodată, polifenolii sunt eficienți și în blocarea radiațiilor ultraviolete de tip B, despre care știm că pot cauza cancer de piele. Bineînțeles, este vorba despre consumul moderat de vin roșu – 1 pahar pe zi, niciodată mai mult. Consumul excesiv de alcool are efectul advers, accelerând îmbătrânirea pielii, deshidratând-o și lipsind-o de strălucire.

Chiar mai eficientă decât aceste băuturi în prevenirea îmbătrânirii premature este banală apă. Consumul de apă hidratează celulele de la nivelul pielii, menținând astfel pielea catifelată și estompând ridurile. Cu cât consumăm mai puțină apă și pielea este mai deshidratată, cu atât mai accentuate vor fi și ridurile de pe ten. Băuturile diuretice precum cafeaua favorizează deshidratarea, așa că mare atenție consumatorilor de cafea – aceștia ar trebui să bea mai multă apă decât cei care nu consumă cafea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614