REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Băuturile alcoolice cu cele mai puține calorii

Băuturile alcoolice cu cele mai puține calorii

Replica API 23 noiembrie 2020 | 00:00 1424

Băuturile alcoolice conțin multe calorii, de aceea e indicat să le eviți dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, dar și dacă îți dorești să îți menții silueta. În cazul în care vrei să trișezi, am pregătit un top al băuturilor alcoolice sărace în calorii, scrie doc.ro.

Potrivit nutriționiștilor, vodcă se situează pe primul loc în topul băuturilor alcoolice cu un aport caloric redus. Bineînțeles, este vorba despre vodcă simplă, nu despre cocktailurile pe baza de vodcă, ce au în compoziție tot felul de sucuri îndulcite.

O porție de 100 g de vodcă nu depășește 230 de calorii. Vodcă nu conține îndulcitori, ci doar apă și alcool. De aceea, singurele calorii care se regăsesc în vodcă provin strict din alcool. Așadar, cu cât vodcă este mai tare și are o concentrație mai mare de alcool, cu atât mai multe calorii are.

În afară de calorii, vodcă nu conține niciun nutrient. Cu toate că este obținută din alimente care conțin carbohidrați, procesul de distilare îi distruge, ceea ce înseamnă că vodcă conține 0 carbohidrați.

Deși vodcă este o băutură săracă în calorii, conține mai multe calorii/ gram decât proteinele sau carbohidrații, ceea ce înseamnă că nu este indicat să consumi vodcă dacă ești la dietă, iar dacă alegi totuși să o faci, vei limita cantitatea consumată.

Combinațiile în care consumăm băuturile alcoolice ne pot sabota și mai mult dietă. De pildă, dacă adăugăm peste vodcă și suc de portocale în pahar, aportul caloric al băuturii crește cu 111 calorii. În cazul în care adăugăm apă tonică, se adaugă 80 de calorii.

Printre băuturile alcoolice care au un aport caloric similar vodcai se numără ginul și tequilla, acestea ocupând următoarele locuri în topul băuturilor cu puține calorii.

Ce impact are consumul de alcool asupra siluetei

Atunci când alcoolul pătrunde în organism, ficatul îl prioritizează, metabolizându-l înaintea grăsimilor și zaharurilor ingerate în prealabil. Astfel, se acumulează acizii grași, pe care organismul îi depozitează pentru mai târziu.

Alcoolul poate spori, de asemenea, poftele pentru alimente grase și bogate în calorii. Apetitul este mărit în urmă consumului de alcool.

Aportul caloric al celor mai consumate băuturi alcoolice

O bere de 330 ml are 153 calorii

40 ml de lichior vin la pachet cu 165 calorii

un pahar de 150 ml de vin roșu are 150 calorii

un pahar de 150 ml de vin alb are 121 calorii

un pahar de 120 ml de șampanie conține 84 de calorii

un pahar de 90 ml de vermut are 140 de calorii

Cum să reduci aportul caloric al băuturilor consumate

Dacă ești la dietă, dar vrei totuși să consumi, ocazional, băuturi alcoolice, nu ar strică să ții cont de următoarele recomandări:

înlocuiește sucurile din cocktailuri cu apă minerală;

adaugă gheață în băuturile servite, pentru a le dilua;

consumă băuturile că atare, iar pentru aromă adaugă-le puțînă zeamă de lămâie, limetă sau portocală, nu sucuri sau siropuri dulci;

aromatizează băuturile spirtoase cu frunze de mentă, nu cu sucuri;

dacă simți nevoia să îndulcești o băutură, folosește îndulcitor pe baza de stevia;

bea câte un pahar de apă după fiecare pahar de alcool consumat;

evită să bei shoturi;

evita să consumi alcool la ore târzii în noapte;

nu consumă băuturi alcoolice pe stomacul gol;

evita băuturile alcoolice cu un aport caloric mare: lichiorurile, cocktailurile.

Potrivit medicilor, bărbații ar trebui să se limiteze la două băuturi alcoolice pe zi, iar femeile la una. O băutură este considerată o porție de tărie de cel mult 45 ml, un pahar de vin de 120 ml sau o bere de 330 ml. Consumul excesiv de alcool nu dăunează numai siluetei, ci și sănătății.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218