REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Bazarul ţigănesc de la Spitalul Judeţean Constanţa NU MOARE!

Bazarul ţigănesc de la Spitalul Judeţean Constanţa NU MOARE!

Replica API 21 noiembrie 2016 | 00:02 338

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa s-a transformat de ceva timp în punct de desfacere pentru haine şi alte produse, aduse din Bulgaria ori Turcia de către femeile de etnie romă. Comerţul stradal a luat amploare în zona spitalului, zeci de negustori acostând trecătorii. Ţigăncile oferă spre vânzare obiecte de îmbrăcăminte, Postate în faţa Policlinicii 1, ele anunţă în gura mare promoţii precum „Trei la 10 lei”, „Avem pantaloni, halate, şosete” ş.a. Acestea îşi expun marfa pe nişte mese improvizate, altele le agaţă de nişte sârme ca şi cum ar fi puse la uscat. Cert este că trecătorii se opresc la acest târg improvizat, chiar unii şi cumpără. În tot acest timp, angajaţii spitalului susţin că această situaţie este una foarte veche şi recunosc că şi ei mai cumpără câte ceva de la aceste comerciante. „Eu de când lucrez aici, adică de aproximativ doi ani, aceste femei au fost prezente în faţa policlinicii aproape zilnic. În general lumea care este internată în spital mai coboară şi mai cumpără de la ele. Şi noi, asistentele, ne-am cumpărat papuci. Sunt foarte comozi şi ieftini”, a declarat o asistentă din Spitalul Judeţean Constanţa.

Menționăm, că în luna aprilie 2016, polițiștii din cadrul Secției 3 au luat cu asalt zona Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Aceștia au acționat cu precădere în fața Policlinicii nr. 1, acolo unde mai mulți indivizi de etnie romă își făcuseră un "cuibușor" în vederea comercializării mai multor produse, precum halate, papuci, șosete, pijamale și alte asemenea. Cât despre legalitatea acestei îndeletniciri este lesne de înțeles că nu prea era prezentă. Prin urmare, oamenii legii au legitimat persoanele și au verificat actele… care nu prea existau. Marfa a fost confiscată, fiind vorba de peste 150 de obiecte vestimentare, și pirandele conduse la Secție.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218