REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

BCR a formulat plângere penală pe lui Carmen Palade, Rex Mamaia și fosta conducere ASTRA

BCR a formulat plângere penală pe lui Carmen Palade, Rex Mamaia și fosta conducere ASTRA

Replica API 29 iulie 2022 | 00:00 1880

Continuă probleme penale pentru Carmen Adamescu, fosta proprietară a hotelului Rex din Mamaia! BCR a formulat plângere penală pe numele acesteia, dar și împotriva societății Rex Mamaia, cât și pe numele unor foști șefi din cadrul Astra Asigurări. În aprilie, dosarul a fost clasat, însă BCR a formulat plângere împotriva soluției de netrimitere în judecată așa că, cel mai probabil speța se va întoarce la procurorii Parchetului Tribunalului București.

Pe rolul Tribunalului București, a fost înregistrată o acțiune formulată de BCR, mai exact o plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP) împotriva ordonanţei din 12.04.2022. Intimați (părțile din dosar care se afla in situația unui pârât) sunt Carmen Adamescu, Rex Mamaia, Iulius Alin Bucșa, Nicoleta Dinu, Cătălin Chiriac și Liviu Stoicescu, aceștia din urmă făcând parte din conducerea Astra Asigurări. Pe 20 iulie a avut loc primul termen în dosar, însă cauza a fost amânată pentru 2 septembrie, având în vedere lipsa dosarului de urmărire penală.

Iulius Alin Bucşa a fost preşedintele directoratului ASTRA, Nicoleta Dinu, membru al directoratului şi director juridic, iar Cătălin Chiriac a fost vicepreședinte. Liviu Stoicescu, preşedintele Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România (Biroul Naţional Carte Verde-BAAR). Chiriac a fost adus în directoratul Astra în 2012, fiind recrutat de Adamescu de la rivalii de la Euroins, unde ocupa poziţia de director de subscriere. Tot de la Euroins, unde a ocupat funcţia de director general până în 2012, a fost adus şi preşedintele directoratului Iulius Bucşa. La numirea lui Bucşa la cârma Astra, compania era cel mai mare asigurător din piaţa locală cu afaceri de circa un miliard de lei.

Dan Adamescu a falimentat Astra

Astra Asigurari, companie detinuta indirect de Dan Adamescu și aflată sub administrarea financiară, a intrat în faliment la solicitarea ASF, în 2015. Potrivit DNA, Dan Adamescu a administrat, în perioada 2011 - 2013, în mod defectuos societatea Astra, în scopul obţinerii unor avantaje personale sau în favoarea grupului de firme afiliate. Acesta a fost trimis în judecată , însă, între timp,afaceristul a încetat din viață. Societatea de Asigurare Reasigurare Astra SA s-a constituit parte civilă în proces cu suma provizorie de peste 788 milioane lei, iar Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) cu suma totală de peste 714 milioane lei. Angela Toncescu, fost preşedinte al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (actuala Autoritate de Supraveghere Financiară), a fost condamnată în acest dosar, de Curtea de Apel Bucureşti la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, în dosarul falimentării Astra Asigurări. În acelaşi dosar, Tudor Baltă şi Constantin Buzoianu, foşti vicepreşedinţi ai Consiliului CSA, au primit câte 3 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare.

Precizăm că Palade, fostă Adamescu, mai este cercetată într-un dosar aflat la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, în care fosta soție a lui Dan Adamescu este acuzată de evaziune fiscală, spălare de bani și devalizare continuă a Magazinului Unirea.

Și REX MAMAIA SA apare în dosar, aceasta din urmă fiind acuzată că a sprijinit-o pe Adamescu Carmen să își însușească sume de bani pe care le administra în calitate de președinte al consiliului de administrație și director general al Unirea Shopping Center SA, respectiv suma de 1.325.448,82 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor fictive facturate în baza contractului de management nr. 107/20. IO. 2004. Carmen Palade, în complicitate cu fiul său, Rex Mamaia și alte societăți comerciale pe care le-a condus, ar fi prejudiciat Magazinul Unirea de zeci de milioane de lei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aici trebuie pedepse mari, pe masura, confiscarea averii si recuperarea prejudiciilor
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367