REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

BCR a redus comisioanele pentru plăţile interbancare în euro în Comunitatea Europeană

BCR a redus comisioanele pentru plăţile interbancare în euro în Comunitatea Europeană

Replica API 11 septembrie 2019 | 00:00 325

Banca Comercială Română (BCR) a redus, începând cu luna septembrie, comisioanele percepute pentru plăţile interbancare în euro în Comunitatea Europeană, pe care le aliniază la nivelul celor aplicate plăţilor similare în lei, informează banca printr-un comunicat.

Astfel, comisionul perceput de BCR pentru plăţile interbancare în lei efectuate la ghişeul bancar (15 lei în cazul persoanelor fizice şi maxim 13 lei pentru persoane juridice, în funcţie de valoarea plăţii), precum şi cel aplicat la tranzacţiile prin internet banking (3 lei pentru persoane fizice şi cel mult 12 lei pentru persoane juridice) vor fi valabile şi pentru transferurile interbancare în euro efectuate către ţări din Comunitatea Europeană (zona SEPA) realizate prin aceleaşi canale de plată.

"Reducerea comisioanelor pentru plăţile interbancare în euro are în vedere punerea în aplicare a Regulamentului UE care prevede alinierea, până la 15 decembrie 2019, a costurilor plăţilor transfrontaliere în euro la cele aferente plăţilor naţionale corespondente", precizează banca.

Comisioanele aplicate de BCR vor fi valabile pentru toate plăţile efectuate în România, cât şi către băncile din Zona Unică de Plăţi în Euro (Single Euro Payments Area - SEPA). Din zona SEPA fac parte toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, la care se adaugă Elveţia, Norvegia, Islanda, Liechtenstein, Monaco şi San Marino.

Potrivit reprezentanţilor BCR, comisioanele nu se modifică pentru tranzacţiile efectuate în ţări care nu fac parte din zona SEPA, respectiv 0,20% din valoarea plăţilor efectuate la ghişeele băncii, şi 0,10% din valoarea plăţilor efectuate prin internet banking pentru persoane fizice şi 0,15% pentru persoane juridice; comisioanele aplicate în cazul acestor plăţi au o valoare minimă de 25 de euro.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private şi a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, printr-o reţea de 21 de centre de afaceri şi 22 de birouri mobile dedicate companiilor şi 482 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR dispunând de cea mai mare reţea naţională de bancomate - 2.000 de bancomate, 16.750 POS-uri şi servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking şi E-commerce.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218