REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

BCR, ING şi Alpha Bank nu mai acordă credite „Prima Casă“

BCR, ING şi Alpha Bank nu mai acordă credite „Prima Casă“

Replica API 7 aprilie 2016 | 00:00 254

Plafon epuizat

Plafon epuizat

sursa foto economica.net

BCR, cea mai mare bancă din România, a scos din oferta sa de creditare împrumuturile "Prima Casă", pentru că a epuizat plafonul de garanţii. Nici ING nu mai acordă credite "Prima Casă", iar Alpha Bank nu mai face asta de câteva săptămâni.

Guvernul nu intenţionează să suplimenteze în acest moment plafonul de garanţii pentru programul "Prima Casă", au declarat pentru #economica# surse guvernamentale. Pentru acest an, plafonul, cu tot cu realocările din anul trecut, a fost de 1,5 miliarde de lei, în condiţiile în care în 2015 volumul total al garanţiilor s-a ridicat la 2,8 miliarde de lei. "Probabil vom primi suplimentări de la celelalte bănci care nu şi-au epuizat plafonul. În medie, am avut câte 900-1000 de cereri pe săptămâna, în total 4900 de cereri de la începutul anului până acum. Mare parte dintre ele au fost aprobate.

2.000 de persoane au credite aprobate sau în curs de aprobare. Din creditele noi, cele prin Prima Casă reprezintă 89-90%. În momentul în care vom avea răspunsul de la Ministerul Finanţelor vom onora cererile", a spus Dana Demetrian, Vicepreşedinte Executiv Retail şi Private Banking, Membru al Comitetului Executiv. BCR acordă acum doar credite ipotecare standard în lei, cu avans de 15% şi dobândă fixă de 4,95% pe an în primii cinci ani, aceasta fiind singura ofertă de credite pentru casă de pe site-ul băncii. Oficialii băncii au confirmat pentru ECONOMICA.NET faptul că banca nu mai acordă momentan credite prin programul “Prima Casă”, pentru că plafonul a fost epuizat şi au spus că vor veni cu precizări în cursul zilei de azi.

Nici ING nu mai acordă credite prin programul "Prima Casă", după cum anunţă banca chiar pe site. "Fondurile alocate pentru programul "Prima casă" sunt momentan epuizate. Revenim cu detalii cât mai curând" informează ING. Ca atare, dacă ING avea, prin “Prima Casă”, o ofertă de împrumut cu 5% avans şi 2,78% dobândă, aceasta este acum înlocuită de creditul din oferta standard a bănci. ING oferă credite ipotecare în lei, cu un avans de 15%, pe maximum 35 de ani, şi cu o dobândă variabilă de 3,18% pe an dacă doritorul încheie o asigurare de viaţă în grupul ING.

Nici Alpha Bank nu mai acordă credite prin programul "Prima Casă". "Fondurile alocate pentru anul 2016 sunt rezervate în totalitate. Nu preluăm cereri noi pentru "Prima Casă", ne-a transmir operatoarea de la call-center-ul băncii. Banca a retras de altfel de pe site de mai multă vreme oferta de credite prima casă. Cine vrea au credit ipotecar de la Alpha Bank trebuie să dispună acum de un avans de 15%. BRD mai acceptă cereri pentru "Prima Casă", dar banii sunt şi aici pe sfârşite, scrie economica.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367