REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.9° Constanța Mie., 7 Iun. 2023
Anul XX Nr. 6387
21.9° Constanța Miercuri, 7 Iunie 2023 Anul XX Nr. 6387

„Înălţarea Domnului, Ispasul, Paştele Cailor”, la Școala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian

„Înălţarea Domnului, Ispasul, Paştele Cailor”, la Școala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian

Victor ROTARU 26 mai 2023 | 14:51 105

Reprezentanţii Centrului Cultural Judeţean Constanţa ,,Teodor T. Burada”, Secţia Ansamblul Folcloric Profesionist ,,Brâuleţul” - Promovare Cultură Tradiţională, au efectuat, săptămâna aceasta, o nouă deplasare în cadrul seriei de activități curente pe care le desfășoară la școlile din localitățile constănțene, cu prilejul marilor sărbători din timpul anului. Aceste acțiuni sunt organizate în scopul promovării, în rândul copiilor și adolescenților, a obiceiurilor și tradițiilor din patrimoniul cultural local. 

„inaltarea Domnului, Ispasul, Pastele Cailor”, la scoala Gimnaziala nr. 1 Valu lui Traian

De această dată, reprezentanții instituției de cultură au ajuns, miercuri, 24 mai 2023, în localitatea Valu lui Traian unde, împreună cu cadrele didactice ale Şcolii Gimnaziale nr.1, au derulat activitatea ,,Înălţarea Domnului, Ispasul, Paştele Cailor”. 

Ana - Laura Parfinov, referent de specialitate în cadrul secției Ansamblul Folcloric Profesionist ,,Brâuleţul” - Promovare Cultură Tradiţională și coordonator al activităţii, le-a prezentat elevilor legendele şi superstiţiile de care se leagă denumirile populare ale sărbătorii Înălţării Domnului, oferind detalii inedite cu privire la acestea. 

,,Prezentarea a fost structurată astfel încât să suscite interesul elevilor și să îi determine să își dorească să afle mai multe detalii pe marginea subiectului. Întrebările venite din partea lor au creat cadrul propice unui dialog deschis și dinamic, contribuind astfel la consolidarea cunoștințelor și a interesului față de cultura tradiţională românească”, a declarat Ana - Laura Parfinov, coordonator al activității.

Cultura tradițională reprezintă o resursă educațională cu un potențial enorm, iar aceste acțiuni desfășurate, periodic, de către Centrul Cultural Judeţean Constanţa ,,Teodor T. Burada”, în școlile din localitățile constănțene, reușesc să transmită înțelepciunea populară în rândurile tinerei genereții, care redescoperă cu mult interes vechile datini și tradiții dobrogene.  
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
24422204626
5/49
82039243840
joker
37324517292