REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

BEAT la VOLAN, a INTRAT cu MAȘINA în SATUL de VACANȚĂ

BEAT la VOLAN, a INTRAT cu MAȘINA în SATUL de VACANȚĂ

Replica API 14 iulie 2020 | 00:00 32058

G.C., din Constanța, după o noapte petrecută în club, s-a urcat la volanul autoturismului său și a intrat cu el în scările de la intrarea în Satul de Vacanță din Mamaia. Totul s-a petrecut după ce a consumat băuturi alcoolice în club, iar apoi, după ce a fost agresat de niște indivizi, de frică s-a urcat la volan în încercarea de a scăpa de agresori. La măsurarea cu etilotestul, acesta a arătat o alcoolemie de 0,68 mg/l în aerul expirat.

foto: arhivă

Cum s-a petrecut totul

Inculpatul G.C. a declarat că s-a dus la clubul „Heavens Hell", împreună cu prietenii săi, unde au consumat băuturi alcoolice. De asemenea, acesta a arătat că s-au deplasat către club cu autoturismul marca VW Golf.

Inculpatul a mai declarat că în jurul orei 03:00, când se aflau pe holul clubului, intenționând să iasă afară la țigară, un grup de aproximativ 5 (cinci) persoane au început să-i agreseze fizic. Acesta a susținut că numai el și un prieten au fost agresați fizic pe holul clubului, celălalt reușind să fugă. De asemenea, inculpatul a arătat că, ulterior, când au ieșit afară din club, s-a urcat în mașina sa, care se afla parcată în fața clubului, a pornit-o și a plecat cu ea, ocolind clubul, iar prietenul lui a fugit spre parc. În continuarea declarației, inculpatul a arătat că după ce a parcurs cu autoturismul aproximativ 500-600 de metri, în momentul în care a vrut să vireze la stânga, a observat că venea un grup de persoane, fapt ce l-a determinat să mergă înainte și să o ia pe a doua alee, pentru pietoni, moment în care a intrat cu mașina în niște scări, iar în urma impactului airbag-urile s-au declanșat.

Unul dintre agresori i-a dat cu spray în ochi inculpatului

Inculpatul a mai declarat că mai multe pesoane au început să lovească mașina, iar una dintre acestea a deschis portiera stanga față a mașinii, i-a dat cu spray paralizant în ochi, iar, ulterior, a fost tras afară din mașină, fiind lovit cu pumnii de aceste persoane. De asemenea, inculpatul a mai declarat că a auzit una din aceste persoane spunând să îl lase în pace că vine poliția, context în care inculpatul a profitat de moment și a fugit în stația peco Rompetrol, unde, ulterior, au venit și cei doi prieteni ai lui.

Judecătoria Constanța

Motivarea instanței

Pe parcursul desfășurării urmăririi penale inculpatul a invocat în apărarea sa diferite cauze justificative și de neimputabilitate, susținând că a fost victima unei agresiuni și, pentru a se salva, a fost nevoit să conducă autoturismul pe drumurile publice, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Se constată însă că, declarația inculpatului nu se coroborează cu celelalte mijloace de probă administrate în cauză, respectiv cu declarațiile martorilor. De altfel, infracțiunea comisă de inculpat și anume conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, este o infracțiune de pericol, de o gravitate mare, având în vederea natura acesteia și urmările produse sau care s-ar fi putut produce, fiind de natură să pună în pericol grav atât viața și integritatea corporală a conducătorului auto cât și a altor persoane.

Instanța a decis condamnarea inculpatului la 1 an și 6 luni de închisoarea cu suspendare pentru infracțiunea de conducere pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da acolo se drogheaza si consuma f mult alcool tiganii. e plin de tigani, ei fac toate aceste infractiuni, talharesc chiar si clientii, sau dupa club ies pe strazi si sparg case si masini, e jale cu ei, sa intre mascatii in forta sau inchideti acea cloaca infecta de infractori numita hevens hell
4
1
Te a facut ma ta in opel
6
0
Tinerii din ziua de azi, atat de inconstienti. Scarile alea se puteau urca doar cu un x6 sau touareg, dar el vine cu golful. Amatori.
0
0
instanta era bauta
9
1
Clubul acela Heavens hell ar trebui inchis ca e cloaca de pesti ai curve acolo,betivani,drogalai si tot ce vrei,patronu e mana in mana cu politia si cu toti baroni locali
18
4
Mare prostan esti asta de desubt.
8
7
prostan cu opel
6
7
golanasii astia mici trebuiau bagati la penitenciar
12
0
Sa comentam ce vrei voi sa va fut
3
10
stai pe langa Constanta sau chiar la sat? 1. Angajeaza-te la o firma de paza unde bagi manele culturale si putina sala si poate un tatuaj de puscarie. 2. te intorci la tine la tara unde le arati lor ca esti realizat si iti iei si o gagica cu tine sa faceti bani de-o casa. 3. ajungj in constanta unde speli gagica si inchiriezi garsoniera sa nu faca strada. 4. te imbraci ca un poponar, haine mulate si poti sa te crezi interlop
23
0
Cocina aia numita heavens hell e plina de prostituate, drogati si pesti.
31
2
de remarcat ca toti erau pensionari, trecuti de 70 de ani...
4
8

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614