REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

BEAT şi fără permis, A FURAT maşina firmei, de dorul unui amic de pahar

BEAT şi fără permis, A FURAT maşina firmei, de dorul unui amic de pahar

Replica API 19 ianuarie 2016 | 00:55 299

Pericol public!

Pericol public!

Este incredibil dar se întâmplă la Constanţa! Un bărbat a ajuns în atenţia oamenilor legii după ce a furat un autoturism de la locul de muncă şi l-a condus până la Ovidiu, chiar dacă nu avea permis de conducere şi era şi băut. Pe lângă faptul că s-a ales cu dosar penal, cu siguranţă el îşi va pierde şi locul de muncă. Totodată, precizăm că individul nu este la prima abatere de acest gen.

Un individ din municipiul Constanţa a făcut-o lată! În cursul zilei de joi, 14 ianuarie, acesta a vrut să meargă până în Ovidiu, însă nu avea cu ce. Cum nu i-a convenit să apeleze la mijlocul de transport în comun, Cătălin Dodiţă Leţa a decis să ia calea penală. Astfel, individul a mers la locul său de muncă, fiind vorba despre o societate comercială care activează în domeniul construcţiilor, a sustras un autovehicul marca Dacia papuc şi a plecat la drum, chiar dacă nu avea permis de conducere şi se mai afla şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

A ajuns la Ovidiu, destinaţia fiind domiciliul unui prieten de-al său. A stat la poveşti şi a continuat să consume băuturi alcoolice, după care a decis să se întoarcă în municipiul Constanţa, să lase maşina la serviciu şi apoi să se ducă acasă ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. Numai că pe drum poliţiştii din Ovidiu l-au tras pe dreapta, aflând cu această ocazie că Dodiţă nu avea permis de conducere. Ulterior, întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior a fost condus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, în vederea recoltării probelor biologice. În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit şi faptul că vehiculul pe care în conducea era sustras, motiv pentru care a fost condus la audieri şi reţinut pentru 24 de ore. Pe 15 ianuarie a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă la Judecătoria Constanţa, însă magistraţii au decis ca suspectul să fie plasat în arest la domiciliu.

„Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, privind arestarea preventivă a inculpatului Leţa Dodiţă - Cătălin, ca neîntemeiată. Admite cererea formulată de avocatul inculpatului şi dispune luarea faţă de inculpat a măsurii arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 zile, cu începere de la data de 15.01.2016 şi până la data de 13.02.2016, inclusiv”, potrivit portalului instanţelor de judecată. Totodată, precizăm că individul nu este la prima abatere. Spre exemplu, în luna octombrie 2015, el a mai fost surprins la volanul unui autoturism, chiar dacă nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule şi era - din nou! - băut.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218