REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Beatrice Mahler, despre varianta Delta: "Nu văd motive pentru înăsprirea restricţiilor de la 1 august"

Beatrice Mahler, despre varianta Delta: "Nu văd motive pentru înăsprirea restricţiilor de la 1 august"

Replica API 28 iulie 2021 | 23:22 1274

Beatrice Mahler, medic pneumolog şi manager al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, a vorbit, luni, în emisiunea "În faţa Naţiunii" cu Sabina Iosub de la Antena 3, despre varianta Delta care a devenit dominantă în Europa. "Nu ar trebui să ne fie frică şi nu ar trebui să intrăm în panică. Suntem la un număr confortabil de cazuri în acest moment", spune medicul, scrie antena3.ro.

Beatrice Mahler, foto Agerpres

Beatrice Mahler a afirmat, luni, la un alt post tv că nu susține vaccinarea obligatorie, însă consideră că personalul medical ar trebui vaccinat, deoarece pacientul trebuie pus pe primul loc.

Şi, cum numărul de infectări este din ce în ce mai mare cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2, Beatrice Maher, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre ce trebuie să facem pentru a nu ne infecta cu noua variantă a coronavirusului.

Beatrice Mahler: "Tulpina Delta se transmite mult mai rapid"

"Ne așteptăm și în România, cum vedem în Europa de vest, la o creștere a numărului de cazuri, mai ales la persoanele nevaccinate, pentru că așa cum știm deja, tulpina Delta se transmite mult mai rapid, iar în momentul în care are loc transmiterea comunitară, numărul de cazuri crește extrem de rapid. În Franța cel puțin a ajuns la o creștere de aproape opt ori a numărului de cazuri într-o săptămână, ceea ce trebuie să ne facă să fim atenți și să fim precauți și când ne alegem vacanța și la modul în care ne comportăm în vacanță, dar și la modul în care va trebui să ne comportăm în momentul în care autoritățile vor anunța o creștere semnificativă a numărului de cazuri în România.

Cum trebuie să ne comportăm în perioada următoare

Cred că în primul rând nu ar trebui să ne fie frică şi nu ar trebui să intrăm în panică. Suntem la un număr confortabil de cazuri în acest moment. Trebuie să fim atenți la modul la care relaționăm cu ceilalți și în acest moment nu avem restricții, pentru că avem un număr mic de cazuri, dar să continuăm să facem ceea ce am făcut până acum. Adică să ne spălăm mâinile, să evităm să stăm cu persoane pe care nu le cunoaștem, sau nu îi știm foarte bine, în spații închise, pentru că până la urmă sănătatea noastră a tuturor contează.

Beatrice Mahler: "Nu văd motive pentru înasprirea restriciţiilor de la 1 august"

În acest moment nu văd motive pentru care restricțiile să fie mărite, pentru că suntem cu o situație extrem de bună, atât în spital, cât și ca număr de cazuri declarate. Eu cred că acum avem un moment în care putem "respira" mult mai liniştiţi, ar trebui să vedem de ce o mare parte a populaţiei respinge o anumită recomandare pe care am făcut-o de atâtea ori, pentru că poate sunt motive reale pentru ei şi care trebuiesc lămurite prin informaţii şi prin comunicare", a declarat Beatrice Mahler.

Delta bagă spaima în autorităţile europene

În ciuda protestelor ample de la Paris, Parlamentul francez a aprobat legea prin care devine obligatorie vaccinarea anti-covid pentru angajaţii din domeniul sănătății. de asemenea, de la 1 august, devine obligatorie prezentarea certificatului verde la intrarea la restaurante, baruri, muzee, cinematografe şi piscine, plus pentru călătoriile cu trenul sau avionul. Până acum, actul era necesar doar în cluburi și la concerte.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E gata si ea...nu mai are mult...de la distanta nu vede ca sa va mai cheltuiti din bani pe tampenii.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614