REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

BEC: Votul va fi valabil şi dacă ştampila de pe buletin depăşeşte patrulaterul, dar opţiunea e evidentă

BEC: Votul va fi valabil şi dacă ştampila de pe buletin depăşeşte patrulaterul, dar opţiunea e evidentă

Replica API 18 septembrie 2020 | 00:00 1368

Votul la alegerile locale va fi valabil şi în cazul în care ştampila aplicată pe buletinul de vot a depăşit limitele patrulaterului, dar opţiunea alegătorului este evidentă, dar şi dacă ştampila este în interiorul patrulaterului, iar alte ştampile în afară, a decis, vineri, Biroul Electoral Central, scrie Agerpres.

De asemenea, votul va fi valabil şi dacă ştampila cu menţiunea ''Votat'' a fost aplicată în interiorul unui patrulater, dar sunt înscrise mai multe menţiuni pe buletinul de vot.

Potrivit hotărârii adoptate de BEC în acest sens, sunt considerate voturi valabil exprimate, buletinele de vot găsite în urnele de vot pe care opţiunile alegătorilor au fost exprimate în oricare dintre următoarele modalităţi: a) ştampila cu menţiunea "Votat" este aplicată în interiorul unui singur patrulater; b) ştampila cu menţiunea "Votat" depăşeşte limitele patrulaterului, dar opţiunea alegătorului este evidentă (inclusiv situaţia în care ştampila atinge doar un patrulater); c) ştampila cu menţiunea "Votat" este aplicată în interiorul unui patrulater, dar pe buletinul de vot sunt înscrise diverse menţiuni ale alegătorului (votul este considerat valabil indiferent de menţiunile înscrise pe buletinul de vot); d) ştampila cu menţiunea "Votat" este aplicată în interiorul unui patrulater, dar pe buletinul de vot alegătorul a aplicat una sau mai multe ştampile fără să atingă vreun alt patrulater.

Sunt considerate voturi nule următoarele buletine de vot găsite în urne: a) buletinul pe care nu a fost aplicată ştampila de control a secţiei de votare; buletinul de vot care are alt model decât cel legal; buletinul pe care nu a fost aplicată ştampila cu menţiunea ''Votat''; buletinul pe care ştampila cu menţiunea ''Votat'' este aplicată în două sau mai multe patrulatere; buletinul pe care ştampila cu menţiunea ''Votat'' este aplicată în două sau mai multe patrulatere, chiar dacă unele ştampile au fost tăiate/anulate de alegător; buletinul pe care ştampila cu menţiunea ''Votat'' a fost aplicată în exteriorul patrulaterelor şi nu atinge niciun patrulater; buletinul de vot pe care ştampila cu menţiunea ''Votat'' atinge două sau mai multe patrulatere.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Niste chiloti pentru funda pute a cacat
0
0
Atentie mare la scarba de macavei ba pulifer maimuta spune papa primariei
0
0
Nu mai stiti, zdrente de dreapta nenorocite cum sa faceti ca sa falsificati voturile, doar-doar veti iesi voi. Never. MUIE PNL!
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367