REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Becali: Ăla care a furat un cârnat este la puşcărie, ăla care a furat 200 de milioane este graţiat

Becali: Ăla care a furat un cârnat este la puşcărie, ăla care a furat 200 de milioane este graţiat

Replica API 31 ianuarie 2017 | 00:28 366

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a spus luni, la dezbaterea de la Ministerul Justiţiei, că OUG privind graţierea este "un proiect şmechereşte”, pentru că cel care a furat un cârnat este la puşcărie, iar un altul care a furat 200 de milioane este graţiat. Becali a mai spus că directorii de penitenciare sunt stăpâni de sclavi şi a cerut ca şeful ANP Marius Vulpe, care este prezent la dezbatere, ”să fie dat afară”.

"Este un proiect şmechereşte. Vă dau cazul Vişinescu: iese peste trei ani. De aia oamenii ies în stradă. Eu am propus între trei şi patru ani pentru abuz în serviciu. Eu am fost acolo (în penitenciar, n.r.) şi ştiu. (…) Ăla care a furat un cârnat e la puşcărie, ăla care a furat 200 de milioane este graţiat. Directorii de penitenciare sunt stăpâni de sclavi”, a spus Becali în intervenţia sa la dezbaterea publică de la Ministerul Justiţiei.

El a susţinut că, dacă tot se face o "lege a graţierii”, trebuie ca prevederile acestea să permită să iasă 6.000 sau 7.000 de oameni din închisori. "De exemplu, şantajul ar trebui trecut în proiect”, a precizat Becali.

"Băi, graţierea trebuie dată, că ştiu ce e acolo şi de aia sunt aici. Băi, da nu se poate aşa ceva, ce au făcut ei. Adică este normal că oamenii au ieşit în stradă şi le dau dreptate. De ce? Păi dacă tu faci un proiect de graţiere numai pentru abuzul în serviciu şi accidente rutiere. Şi dacă tu propui schimbarea codurilor, abuzul în serviciu era 5-15, s-a schimbat la 2-7 şi o trec la 3 ani, de parcă ar fi mărturie mincinoasă. Normal, mă , că oamenii ăia ies. Nu ai cum să ieşi numai cu aia. Am crezut … 20-30.000, să fie sănătoşi, ţara nu se conduce cu 20-30.000 de oameni. Bă, dar au ieşit iar 50.0000, au ieşit 100.000. Nu ai cum, 100.000 dacă semnează petiţie şi tot trebuie să ţii cont, dar dacă ies în stradă 100.000, în frig, nu ai cum”, a arătat Becali.

"Oamenii ăia trebuie să înţeleagă aşa: că ce e în puşcării este jale. Şi ei fac parte tot din neamul ăsta, ăia 100.000, ca şi ăia care sunt în puşcării. Am propus, bineînţeles şi chestiuni alternative, am spus aici şi despre învoirea la eliberarea condiţionată, ca să fie la drept... Cea mai mare problemă a puşcăriilor ştiţi care este? ANP-ul... Acolo sunt persoane de 30-40 de ani care sunt oameni cu mentalitate criminală, le-a intrat în sânge criminalitatea. (…) Vorbesc eu mai mult, păi cine să vorbească acolo? Păi nu ştiu să vorbească! Ca să vorbeşti, trebuie să ştii ce vorbeşti. Şi ca să vorbeşti, trebuie să ai şi curaj să vorbeşti”, a mai spus finanţatorul FC Steaua.

Gigi Becali a fost încarcerat din 20 mai 2013 până în 3 aprilie 2015, când a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Poarta Albă, după ce a executat o treime din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare primită în cele trei dosare, respectiv cel privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării, dosarul "Valiza" şi cel al sechestrării persoanelor care i-au furat maşina.

Peste o sută de oameni participă la dezbaterea publică a proiectelor de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale, alături de ministrul Justiţiei fiind directorul Administraţiei Naţionale a Penitenicarelor şi secretari de stat din MJ, conform News.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
are dreptate machidonul, legea e facuta cu dedicatie. fanii PSD sa i-o faca la fermoar. Becali, asa cum este el, face si lucruri bune, a facut si parnaie ptr cele rele, asa trebuie cu toti, ptr ce au gresit, puscarie !!! nu gratiere si amnistie la corupti si hoti
6
1
bagami-as pula acolo unde e si ma-ta rosie , in ceru gurii , cum jignesti tu poporul , cune pizda ma-tii te crezi ? esti pui de filipinez venit pe lume datorita decretului de interzicere a avortului.
2
4
Se baga si ciobul de oala sparta in seama. Un mafiotul cu verisorii lui cu tot, niste analfabeti penali, gunoaie ale societatii.
6
1
Intotdeauna cand un corp se imbolnaveste ,apar si paraziti de tipul asta care ,in mizeria lor ,slabeste mai mult acel corp.in cazul nostru corpul este poporul si boala este prostia,prostia celor ce au votat ciuma rosie dar si prostia celor ce nu au iesit la vot.
11
3
A vorbit ciob de oala sparta
9
1
...lor de detinuti.Ii doare in cur de ei si de conditiile din parnaie.
13
1
Jiji este stiutor, ca doar a fost un Comisia juridica! Hahahaha, nu vedeti ca suntem penibili ca-l bagam pe acest personaj prea mult in seama? este cel mai mare daunator al evolutiei societatii noastre!
19
1
analfabetul asta lipsea din scena ...
18
3
Doar masturbatorii....
7
15
Becali daca taceai filozof ramaneai mai ai pretentii sa te ajute guvernul in scandalul cu armata tu esti ca vaca da o galeata de lapte si da cu piciorul
21
3
Piticule,o sugi din picioare
6
29
JIGODIA ASTA MACHEDONEASCA VORBESTE? el si nemernicii din subordinea lui au luat cu japca la pret de nimic mii de terenuri,pacalind proprietarii.acum le vinde la preturi de n ori mai mari.acest PUROI uman se poate numii om de afaceri?la puscarie pe viata cu el.
33
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614