REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Becali, trei ani de închisoare: mi-e jenă şi ruşine să revin în ţară!

Becali, trei ani de închisoare: mi-e jenă şi ruşine să revin în ţară!

Replica API 11 februarie 2013 | 00:00 245

Demisioneză din PNL

Demisioneză din PNL

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, luni, condamnarea lui Gigi Becali la trei ani de închisoare, cu suspendare. Decizia este definitivă.

Becali a declarat, în direct la o televiziune, că îi este jenă şi ruşine să revină în România. "Sunt obosit de atâtea mizerii. Aici, în Dubai, lângă biserica creştină sunt nişte case frumoase. Eu nu mai am ce căuta niciodată în ţara aia. Vreau să-mi pun familia la adăpost. Pe mine acum mă doare inima. O să vin săptămânal să o văd pe mama, fără să mă vadă nimeni", a declarat Becali la aflarea veştii. Tot el a anunţat că va demsiona din PNL: "Nu vreau să-i fac rău preşedintelui Crin Antonescu".

Gigi Becali este acuzat că a ordonat sechestrarea mai multor persoane după ce acestea i-au furat autoturismul. Pe 28 ianuarie, procurorul de şedinţă a cerut luni condamnarea la 11 ani şi şase luni de închisoare cu executare a omului de afaceri Gigi Becali în acest dosar. Magistraţii ÎCCJ au judecat la acea dată recursul procurorilor la decizia prin care Secţia penală a instanţei supreme l-a achitat, pe 19 octombrie 2011, pe omul de afaceri George Becali în dosarul în care acesta era acuzat că i-a sechestrat pe cei care i-au furat automobilul. Alături de George Becali au mai fost achitaţi şi ceilalţi coinculpaţi, bodyguarzii lui Becali - Ştefan Fănuş Dediu, Cătălin Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu -, dar şi Romulus Dumitrescu.

De menţionat că, în acest dosar, Completul de 5 judecători a mai decis şi interzicerea dreptului de a alege şi de a fi ales, pedeapsă suspendată şi ea, ceea ce înseamnă că mandatul de parlamentar al lui Gigi Becali nu este afectat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218