8.9° Constanța Sâm., 10 Dec. 2022
Anul XX Nr. 6208
8.9° Constanța Sâmbătă, 10 Decembrie 2022 Anul XX Nr. 6208

Belarus: Manifestanţii anti-Lukaşenko, dispersaţi în mod violent; circa 100 de persoane au fost arestate

Replica API 11 octombrie 2020 1032

Poliţia belarusă a făcut uz duminică de tunuri cu apă şi grenade asurzitoare pentru a-i dispersa pe manifestanţii adunaţi la Minsk ca să protesteze din nou împotriva realegerii controversate a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, potrivit Ministerului de Interne belarus, informează AFP, citată de Agerpres.

Foto: (c) Stringer/REUTERS

"Tunuri cu apă şi grenade asurzitoare au fost folosite la Minsk", a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Olga Cemodanova.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

Mass-media belaruse independente au difuzat imagini cu arestări brutale din timpul a ceea ce pare a fi cea mai violentă reprimare a unei manifestaţii la Minsk, de la mijlocul lui august.

Aleksandr Lukaşenko susţine că a obţinut 80 la sută din voturi în alegerile prezidenţiale din 9 august, dar criticii săi şi numeroşi observatori internaţionali spun că votul a fost trucat pentru a-i permite lui Lukaşenko să se menţină la putere.

Învestirea lui Aleksandr Lukaşenko a dus la manifestaţii spontane care au adunat mii de persoane, mai ales la Minsk.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Dupa alegeri,cand sistemul lui Iohannis va castiga ,Lukasenko va fi invidios pe cum guvernul ,,lui'',al sifonierului vorbitor va supune Romania. Din Belarus se mai afla cate ceva,din Romania nu va sti nimeni de atrocitatile ce vor urma,de cat vor suferi si foarte multi chiar neimplicati in cacaturile asa zise politice. Romanii sunt dezbinati, lasi si nu vor protesta pentru drepturile lor ci in continuare in sprijinul unora sau altora din calaii lor,cu un masochism dus la extrem.
0
0
i a si invata cum se rezolva treaba cu hastagistii..!!!!!
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
24293852535
5/49
34141613125
joker
29311440368