REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Belarus: OSCE reiterează propunerea de mediere a crizei

Belarus: OSCE reiterează propunerea de mediere a crizei

Replica API 23 august 2020 | 23:31 1026

Preşedintele în exerciţiu al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), prim-ministrul Albaniei Edi Rama, şi ministrul suedez de externe, Ann Linde, a cărei ţară urmează să preia preşedinţia acestei organizaţii, au reiterat o propunere de mediere a preşedintelui belarus, Aleksandr Lukaşenko, notează agenţia France Presse, citată de Agerpres.

Edi Rama

Sursa foto: www.ata.gov.al

Într-o scrisoare expediată sâmbătă, a cărei copie a fost obţinută duminică de AFP de la o sursă apropiată guvernului albanez, OSCE afirmă că urmăreşte "îndeaproape şi cu preocupare evenimentele din Belarus".

"Dorim să reiterăm oferta noastră de vizită, pentru a asculta punctele de vedere asupra situaţiei şi a discuta provocările actuale din ţară", au adăugat Edi Rama şi Ann Linde.

"Belarus este un membru apreciat al organizaţiei noastre şi suntem pregătiţi să ne manifestăm sprijinul faţă de Belarus", potrivit documentului.

Pe de altă parte, Edi Rama a discutat joi la telefon cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, despre situaţia din Belarus.

"Edi Rama şi Serghei Lavrov au discutat despre situaţia din Belarus în contextul propunerilor preşedinţiei albaneze a OSCE cu scopul de a contribui la dialogul dintre autorităţi şi opoziţie", potrivit unui comunicat al ambasadei Rusiei la Tirana.

Serghei Lavrov a subliniat că este esenţial ca populaţiei din Belarus să i se permită să îşi rezolve singură propriile probleme.

Şeful diplomaţiei de la Moscova s-a opus unei soluţii impuse din exterior cetăţenilor din Belarus pentru a evita trista experienţă a "intervenţiei europene" în Ucraina din februarie 2014, înainte de răsturnarea de la putere a conducerii proruse de la Kiev.

Aleksandr Lukaşenko se confruntă cu manifestaţii cotidiene şi cu o mişcare de grevă declanşate la apelul opoziţiei. Aceasta respinge rezultatele alegerilor prezidenţiale de la 9 august care l-au dat învingător pe actualul şef al statului cu 80% din voturi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Belarus inseamna poporul acele tari,Lukasenko un cacat cu ochi care se crede zeu,nu vrea sa renunte la puterea personala. Betia puterii se regaseste si in Siria,dar si in tarile cu chip aproape democratic,unde liderii nu vor sa renunte la putere cu riscul distrugerii viitorului populatiei.De fapt,nu vorbim de discutii cu ,,Belarus'', ci cu un dement schizofrenic care se crede ,,Belarus'' Credeti ca noi suntem departe? Un sef suprem ajunge din cauza labilitatii psihice sa se creada echivalentul tarii si nu cedeaza puterea,legat fiind de boala psihica,nu de patriotism.
0
1
Cu comunistii trebuie sa impui nu ai ce negocia, iar LUkasenco nu este ultimul dictator,Putin ce este?O fi usa de biserica.Si Baroso a spus niste naivitati in acelasi sens.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367