REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Belele trag la barul Sutac din Năvodari: hoţii s-au ales cu pedepse minime

Belele trag la barul Sutac din Năvodari: hoţii s-au ales cu pedepse minime

Replica API 13 mai 2015 | 00:00 776

Cum scapă hoţii de închisoare!

Cum scapă hoţii de închisoare!

Barul Sutac din Năvodari a fost „gazda” mai multor evenimente nefericite, de la furturi şi până la sechestrări. De data aceasta vorbim despre Dragoş Marian Dănila, Mihail Sebastian Gechereanu şi Alexandru Vasile, care au fost trimişi în judecată pentru furt la finele anului 2013, iar în mai anul acesta avea să vină şi condamnarea primei instanţe. Printre păgubite se află şi societatea comercială în cauză. Numai că, între timp, s-au mai împăcat cu păgubiţii, s-a mai schimbat încadrarea juridică, cei trei ajungând să fie liberi, unul dintre ei sub supraveghere pe o perioadă de 6 luni.

Dragoş Marian Dănila, Mihail Sebastian Gechereanu şi Alexandru Vasile au fost cercetaţi pentru furt, inclusiv din barul SC Sutac Co SNC din Năvodari, prin reprezentant Viorica Sutac, părţi vătămate fiind Costel Cozma şi Lucian Cătălin Cheţan. Pe 11 mai anul curent, Judecătoria Constanţa a decis ca Dragoş Marian Dănila să primească măsura educativă a asistării zilnice, pe o durată de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, persoane vătămate fiind SC Sutac Co SNC şi Cozma Costel.

Pe timpul asistării, inculpatul minor este obligat să se supună unor reguli, inclusiv să urmeze un curs de pregătire şcolară sau formare profesională. Totodată, magistraţii au decis încetarea procesului penal pornit împotriva lui Dănilă, unde parte vătămată era Lucian Cătălin Cheţan, întrucât părţile s-au împăcat.

La fel şi în cazul celorlalţi doi indivizi, ei fiind achitaţi. Numai că decizia judecătorilor nu ese definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile. Menţionăm că barul SC Sutac Co SNC nu a fost ocolit de alte evenimente neplăcute. Spre exemplu, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, la data de 27.11.2014, orele 20.00, Emil Fâşie, însoţit de Marian Cristian Nicolae, ambii angajaţi ca agenţi de pază în cadrul City Protect SRL, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, s-au întâlnit cu doi bărbaţi, Daniel Comănici şi Gabriel Stoian, în oraşul Năvodari, ocazie cu care Emil Fâşie a reproşat persoanelor vătămate că ar fi sustras diverse bunuri, în data de 26 spre 27.11.2014, din incinta barului aparţinând SC Sutac CO SNC, situat în localitate. În acest context, Emil Fâşie l-a lovit pe Gabriel Stoian în zona feţei, şi ulterior, cu acordul persoanelor vătămate, au mers la barul menţionat mai sus, sub pretextul că urmează a le fi prezentate imagini video ce le incriminează, fără însă ca acele imagini să le mai fie arătate.

La solicitarea acestora de a părăsi barul, inculpaţii au refuzat să le lase să plece, lipsindu-le astfel de libertate în mod ilegal. Comănici era ţinut împotriva voinţei sale în incinta barului, inculpaţii l-au trimi pe Stoian să aducă bunurile reclamate a fi sustrase, însă aceasta a alertat organele de poliţie. Ambii agenţi de pază sunt, în momentul de faţă, cercetaţi sub control judiciar. Pe 6 mai, lui Emil Fâşie i s-a ridicat interdicţia de a lucra ca agent de pază.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614