REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Belgia ridică la nivel maxim alerta teroristă pentru Bruxelles: Există riscul unor atacuri comise de indivizi înarmați

Belgia ridică la nivel maxim alerta teroristă pentru Bruxelles: Există riscul unor atacuri comise de indivizi înarmați

Replica API 21 noiembrie 2015 | 14:42 285

foto: Reuters

Belgia a ridicat sâmbătă la nivel maxim nivelul de alertă teroristă pentru orașul Bruxelles, a anunțat Centrul național de criză OCAM, referindu-se la o "amenințare iminentă", potrivit AFP.

"După o nouă evaluare", Organizaţia de coordonare pentru analiza ameninţării (OCAM), aflată în subordinea Ministerului belgian de Interne, a declarat într-un comunicat că "nivelul alertei teroriste a trecut la nivelul 4, foarte grav, pentru Regiunea Bruxelles". "Nivelul 3 rămâne valabil pentru restul ţării", a adăugat OCAM.

OCAM descrie "o ameninţare serioasă şi iminentă care necesită adoptarea unor măsuri de securitate, precum şi recomandări specifice pentru populaţie".

Centrul face apel la locuitorii capitalei belgiene să evite locurile aglomerate, precum "concertele, marile evenimente, gările şi aeroporturile, transporturile în comun" şi centrele comerciale foarte frecventate. OCAM cere de asemenea populaţiei din Bruxelles să faciliteze controalele de securitate.

Salah Abdeslam, un suspect-cheie în atentatele de la 13 noiembrie din Paris, soldate cu 129 de morţi, este bănuit că a plecat în Belgia a doua zi, cu ajutorul a doi bărbaţi, Hamza Attou şi Mohammed Amri, arestaţi la 14 noiembrie în localitatea Molenbeek, din Regiunea Bruxelles, şi inculpaţi.

Salah Abdeslam, al cărui frate Brahim a detonat explozibilii avuţi asupra sa pe bulevardul Voltaire din Paris, este căutat în continuare de autorităţi.

Molenbeek este considerată o bază a jihadismului în Europa. Presupusul organizator al atacurilor de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, al cărui deces a fost anunţat joi de autorităţile franceze, şi fraţii Brahim şi Salah Abdeslam sunt originari din Molenbeek.

Potrivit presei belgiene, poliţia din Bruxelles a fost în alertă joi seara, în urma unor informaţii obţinute de serviciile secrete conform cărora Salah Abdeslam ar fi fost văzut la Anderlecht, o altă localitate din Regiunea Capitalei Bruxelles.

Update:

Metroul de la Bruxelles a fost închis sâmbătă, după ce autoritățile din capitala belgiană au ridicat la maxim nivelul de alertă teroristă și au atenționat populația să evite mulțimile din cauza unei "amenințări grave și iminente".

Update:

Premierul belgian Charles Michel a anunțat "riscul unor atentate comise de indivizi care au asupra lor arme și explozibil", scrie 7sur7.be.

Numeroase locuri din Bruxelles sunt închise, cum ar fi celebrul Atomium, unul dintre simbolurile orasului și obiectiv turistic important, Parlamentarium, centrul pentru vizitatori al Parlamentului European, centrul sportiv și piscina Etterbeek, precum și cluburi de noapte. De asemenea, un meci de fotbal și un concert au fost anulate.

Update:

Toate centrele comerciale din Bruxelles au fost închise, notează 7sur7.be

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614