REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Belgienii au stabilit un nou RECORD: Au confiscat 50 de tone de COCAINĂ, 17 tone de marijuana și 5 tone de heroină

Belgienii au stabilit un nou RECORD: Au confiscat 50 de tone de COCAINĂ, 17 tone de marijuana și 5 tone de heroină

Replica API 11 ianuarie 2019 | 00:00 144

Peste 50 de tone de cocaină au fost confiscate în 2018 în portul belgian Anvers, cel mai mare volum înregistrat vreodată în acest loc, cel de-al doilea port al Europei din punctul de vedere al traficului de mărfuri, a anunţat vineri ministrul belgian de finanţe, citat de AFP.

În ceea ce priveşte marijuana şi heroina, creşterea confiscărilor a fost de asemenea "considerabilă", a precizat într-un comunicat ministrul, Alexander De Croo. Acestea se ridică la 16,8 tone (faţă de 0,6 tone în 2017) şi respectiv 4,4 tone (faţă de 1,1 tone), scrie agerpres.ro, conform stiripesurse.ro.

Cele 50,1 tone de cocaină confiscate reprezintă o creştere cu 22% în raport cu 2017 (41,2 tone) şi "o valoare a mărfii de circa 2,5 miliarde de euro", se mai indică în comunicat.

Portul Anvers este considerat principala poartă de intrare în Europa pentru cocaina venită din America de Sud şi recordurile sunt depăşite an de an în termeni de confiscări.

"În cinci ani, cantitatea confiscată s-a înmulţit de şase ori", subliniază comunicatul. Circa 8,1 tone au fost interceptate în 2014.

Principalele ţări de origine ale cocainei sunt "Columbia, Brazilia, Ecuador, Surinam, Chile, Peru, Costa Rica şi Panama", a adăugat ministrul.

Drogul este frecvent ascuns în containere în mijlocul altor produse obişnuite, precum fructele.

De asemenea, acesta poate fi ascuns în structura containerului sau transportat de traficanţi care evită controalele, explică comunicatul.

Administraţia vămilor au explicat vineri aceste capturi record printr-o mai bună cooperare cu poliţia, precum şi printr-o întărire a efectivelor lor portuare şi o ameliorare a echipamentelor folosite.

"S-a făcut o modernizare a infrastructurilor noastre de scanare (...) aparatele noastre sunt mult mai performante", a declarat pentru postul francofon RTBF, Kristian Vanderwaeren, şef al administraţiei vămilor.

Primarul din Anvers, Bart De Wever, preşedinte al partidului naţionalist flamand N-VA, a făcut din lupta împotriva criminalităţii generate de traficul de cocaină una dintre priorităţile sale.

În februarie 2018, el s-a plâns că o parte din traficul de la Rotterdam (Olanda), cel mai important port european, s-a deplasat spre Anvers, din cauza "complicităţilor între familii delincvente" din oraşul belgian.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va rog sa citeasca toata lumea aceea statistica unde zice care sunt porturile cu cele mai mari intrari de droguri din Europa . Daca se intampla asta in Romania vaiii mama daca nu erau toti comisarii europeni si paraeuropeni pe noi . Si tocmai cine Olanda care este impotriva aderari noastre la Shengen . Oare de ce ? Dar noi romanii asa suntem de prosti ca ne invrajbesc astia de noi simguri am ajuns sa vb de tara noastra numai de rau
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108