REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Beneficiile neștiute ale drojdiei de bere

Beneficiile neștiute ale drojdiei de bere

Replica API 25 mai 2020 | 00:00 921

Cunoscută de pe vremea bunicilor noastre, drojdia de bere e o vedetă a fitoterapiei. Compusă din ciuperci microscopice, drojdia de bere inactivă se găsește sub formă de capsule sau pulbere, în magazinele naturiste sau la plafar, scrie doc.ro.

Este un probiotic natural foarte eficient care are grijă de imunitatea ta și te ajută atunci când ai probleme digestive. Totodată, este un aliat esențial pentru frumusețe, de aceea merită să îl încerci.

Ce conține drojdia de bere?

Proteinele reprezintă peste 50% din greutatea drojdiei, care este de asemenea foarte bogată în minerale și oligoelemente: calciu, magneziu, fosfor, zinc, fier, cupru, potasiu. Drojdia de bere conține 17 vitamine, în special din categoria B - B1 (tiamină), B2 (riboflavină), B5 (acid pantotenic), B8 (biotină) și B9 (acid folic) și E, precum și 14 tipuri de săruri minerale și 16 aminioacizi și aduce beneficii dovedite organismului.

Care sunt beneficiile drojdiei de bere?

Îți întărește sistemul imunitar

Datorită vitaminelor și mineralelor pe care le conține, drojdia de bere îți stimulează sistemul imunitar, îți îmbunătățește tonusul și te ajută în lupta împotriva oboselii în perioadele suprasolicitate.

Te ajută în problemele digestive

Drojdia de bere este un aliat foarte bun dacă te simți balonat. Balonarea este adesea un semn al digestiei lente și al unui intestin leneș, iar drojdia este un activator digestiv foarte bun. Conține o tulpină bacteriană, denumită Saccharomyces cerevisiae, care îți va stimula flora bacteriană, acționând asupra regenerării florei intestinale rapid și eficient, la fel cum o face un probiotic. De asemenea, drojdia de bere te ajută în tratarea diareei sau a altei afecțiuni ale instestinului.

Îți calmează starea de greață

În același mod în care îmbunătățește confortul digestiv, drojdia de bere îți este de ajutor ca să îți calmezi stăriile de greață. În special femeilor însărcinate le este utilă, ajutându-le să le reducă vărsăturile și greața care apar pe parcursul sarcinii.

Ține sub control colesterolul și tensiunea

Datorită conținutului ridicat de poasiu, calciu și magneziu, drojdia de bere combate hipertensiunea, iar prin conținutul de niacină și beta-glucan ajută la reducerea colesterolului LDL (denumit colesterolul rău) și la creșterea celui de tip HDL (denumit colesterolul bun)

Te ajută să slăbești

Dacă vrei să slăbești, atunci e bine să știi că în drojdia de bere se găsește tot complexul de vitamine B, care are un rol important în descompunerea carbohidraţilor, a grăsimilor şi a proteinelor.

Îți scade glicemia

Dacă ai risc de diabet sau suferi de diabet, atunci consumă cât mai multă drojdie de bere. Este bogată în crom, un mineral esenţial care ajută la menținerea unui nivel normal al glucozei din sânge.

Combate sindromul premenstrual

Dacă te confrunți cu dureri premenstruale puternice, atunci drojdia de bere, datorită complexului de vitamina B6 și vitamina E pe care îl conține, îți va ameliora aceste dureri.

Tratează anemia

Dacă te confrunți cu deficit de fier, dacă obosești ușor, dacă ești anemic, atunci e bine să faci o cură cu drojdie de bere pentru că drojdia este cea mai bună sursă de fier. De asemenea, te ajută și dacă ai probleme cu asimilarea mineralelor, în special a magneziului și a calciului.

Are grijă de frumusețea pielii, părului și a unghiilor tale

Drojdia de bere este un aliat esențial pentru frumusețea pielii, părului sau unghiilor. Atunci când vorbim de sănătatea pielii, datorită aportului important de vitamine B și săruri minerale pe care le conține, drojdia de bere ajută la reglarea producției de sebum și o ajută să fie mai hidratată, mai luminoasă și mai netedă. Iar atunci când este combinată cu legume , cum ar fi morcovii, drojdia de bere protejează pielea împotriva razelor ultraviolete.

În ceea ce privește sănătatea părului, drojdia de bere favorizează sinteza keratinei care constituie 95% din fibra capilară. Acesta este motivul pentru care comprimatele care conțin drojdie ajută părul subțire, fragil, care și-a pierdut strălucirea, iar în acelați timp luptă împotriva căderii părului sau încetinește albirea lui.

În ceea ce privește sănătatea unghiilor, după câteva săptămâni de utilizare a drojdiei de bere, vei vedea că unghiile tale devin mai rezistente, mai tari și nu o să ți se mai rupă așa ușor.

Efecte secundare posibile

Drojdia de bere este sigură pentru majoritatea oamenilor atunci când este administrată pe cale orală. Doza recomandată este de 500 mg-1000 mg timp de 12 săptămâni. Cura cu drojdia de bere inactivă nu trebuie să depășească acest interval de timp.

Există cazuri în care drojdia de bere poate provoca dureri de cap, disconfort stomacal și gaze (flatulență).

De asemena, evită să iei drojdie de bere dacă:

- ai alegie la drojdie

- ai colită ulceroasă sau boala Crohn. Drojdia de bere poate agrava boala inflamatorie a intestinului.

- ai sistemul imunitar slăbit (inclusiv pentru cei care au HIV). Consumul de drojdie de bere poate provoca declanșarea unei infecții fungice.

Drojdia de bere poate interacționa cu mai multe tipuri diferite de medicamente.

Discută cu medicul tău înainte de a lua drojdia de bere dacă utilizezi:

Medicamente pentru diabet. Drojdia de bere poate scădea nivelul glicemiei. În asociere cu medicamente, aceasta poate provoca hipoglicemie.

Inhibitori de monoaminooxidază. Acestea includ tranilcipromina, selegilina și izocarboxazidul, medicamente care sunt utilizate pentru tratarea depresiei. Cantitatea mare de tiramină din drojdia de bere poate provoca o criză hipertensivă atunci când este amestecată cu aceste substanțe. Această reacție cauzează creșterea tensiunii arteriale și poate provoca atac de cord sau accident vascular cerebral.

Meperidină: Este un medicament recomandat pentru durere narcotică. O criză hipertensivă poate apărea atunci când drojdia de bere interacționează cu acest narcotic.

Consumul regulat de drojdie de bere are un efect regenerator şi îți ajută organismul să se menţină în formă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369